Sastojci:
- 450 g paradajz sosa
- 400 g paradajza isečenog na kockice
- 470 ml vode
- 120 g seckanih ljutih papričica
- 700 g makarona
- 140 g bebi spanaća, grubo iseckanog
- 240 g iseckanog mocarela sira
- 240 g kobasice isečene na tanke kolutove
- peršun ili bosiljak za ukras
Recept za pica pastu sa kobasicom:
Za ovu pastu skuvajte testeninu al dente. Ocedite pastu i prebacite je vatrostalnu posudu, pa sipajte paradajz sos, paradajz isečen na kockice i feferone iseckane na kolutove. Sve izmešajte pa ubacite iseckani mocarela sir i promešajte, kao i polovinu kobasica.
Ubacite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite dok se sir ne zapeče. Pre nego što izvadite pospite spanaćem i pecite dok ne usahne. Izvadite iz rerne, dodajte odozgo još sira i preostale kobasice i uživajte! Ukrasite po želji svežim peršunom ili bosiljkom. Možda ćete želeti da napravite i pileću karbonaru.
Pročitajte kako se pravi najbolja pileća alfredo pasta
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.