Sastojci:

  • 450 g paradajz sosa
  • 400 g paradajza isečenog na kockice
  • 470 ml vode
  • 120 g seckanih ljutih papričica
  • 700 g makarona
  • 140 g bebi spanaća, grubo iseckanog
  • 240 g iseckanog mocarela sira
  • 240 g kobasice isečene na tanke kolutove
  • peršun ili bosiljak za ukras

Recept za pica pastu sa kobasicom:

Za ovu pastu skuvajte testeninu al dente. Ocedite pastu i prebacite je vatrostalnu posudu, pa sipajte paradajz sos, paradajz isečen na kockice i feferone iseckane na kolutove. Sve izmešajte pa ubacite iseckani mocarela sir i promešajte, kao i polovinu kobasica.

Ubacite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite dok se sir ne zapeče. Pre nego što izvadite pospite spanaćem i pecite dok ne usahne. Izvadite iz rerne, dodajte odozgo još sira i preostale kobasice i uživajte! Ukrasite po želji svežim peršunom ili bosiljkom. Možda ćete želeti da napravite i pileću karbonaru.

Pročitajte kako se pravi najbolja pileća alfredo pasta

BONUS VIDEO

brza brokoli pastakey Izvor:  brza brokoli pastakey

StvarUkusa