Sastojci:

  • 500 g mlevenog pilećeg mesa
  • 2 jajeta
  • 1/2 luka
  • 100 ml vode
  • 2 kriške belog hleba
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 1/2 kašičice mlevene paprike
  • 1/2 kašičice bibera
  • so po ukusu

Za fil:

  • 1 crvena paprika
  • 1 paradajz
  • 100 g kačkavalja

Recept za pileća gnezda:

Kako biste pripremili piletinu na ovaj način, prvo pripremite sastojke za punjenje. Sir, crvenu papriku i paradajz isecite na kockice i ubacite ih u činiju, pa pomešajte. Zatim isecite dve kriške belog hleba na komadiće i ubacite u činiju. Sipajte sa 100 ml vode ili mleka. Ostavite hleb 5 minuta da se natopi. Naseckajte pola luka na kockice. Stavite 500 g mlevenog pilećeg mesa u činiju i dodajte mu seckani luk.

Hleb malo umesite i dodajte u mleveno meso, kao i so, biber, mlevenu papriku i sušeni bosiljak. Razbijte 1 jaje i umešajte rukama u smesu, dok ne postane glatka. Od pripremljenog mlevenog mesa formirajte ćufte i odmah ih stavite na pleh obložen papirom za pečenje.

Pomoću čaše napravite udubljenja u ćuftama. Stavite pripremljeno punjenje u svaku šupljinu. Premažite gnezda žumancetom. Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite oko 35-40 minuta. Pre serviranja pospite začinskim biljem. Možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso u sosu sa vinom.

Pročitajte kako da od starog pire krompira napravite specijalitet

BONUS VIDEO

Recept za pileće belo meso sa pikantnim prelivom Izvor: Recept za pileće belo meso sa pikantnim prelivom

StvarUkusa