Sastojci:
- 500 g mlevenog pilećeg mesa
- 2 jajeta
- 1/2 luka
- 100 ml vode
- 2 kriške belog hleba
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- 1/2 kašičice bibera
- so po ukusu
Za fil:
- 1 crvena paprika
- 1 paradajz
- 100 g kačkavalja
Recept za pileća gnezda:
Kako biste pripremili piletinu na ovaj način, prvo pripremite sastojke za punjenje. Sir, crvenu papriku i paradajz isecite na kockice i ubacite ih u činiju, pa pomešajte. Zatim isecite dve kriške belog hleba na komadiće i ubacite u činiju. Sipajte sa 100 ml vode ili mleka. Ostavite hleb 5 minuta da se natopi. Naseckajte pola luka na kockice. Stavite 500 g mlevenog pilećeg mesa u činiju i dodajte mu seckani luk.
Hleb malo umesite i dodajte u mleveno meso, kao i so, biber, mlevenu papriku i sušeni bosiljak. Razbijte 1 jaje i umešajte rukama u smesu, dok ne postane glatka. Od pripremljenog mlevenog mesa formirajte ćufte i odmah ih stavite na pleh obložen papirom za pečenje.
Pomoću čaše napravite udubljenja u ćuftama. Stavite pripremljeno punjenje u svaku šupljinu. Premažite gnezda žumancetom. Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite oko 35-40 minuta. Pre serviranja pospite začinskim biljem. Možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso u sosu sa vinom.
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.