Sastojci:

  • 700 g pilećih bataka bez kostiju bez kože, isečenih na kockice
  • 2 kašike ulja
  • 2 šargarepe isečene na kockice
  • 1 mali crni luk seckani
  • 2 rebra celera, isečena na kockice
  • 5 kašika brašna
  • ½ kašičice sušenog ruzmarina
  • ½ kašičice osušenih listova majčine dušice
  • ¼ kašičice mlevene žalfije
  • so i crni biber po ukusu
  • 800 g krompira isečenog na kockice
  • ½ crvena paprika sitno iseckana na kockice
  • 60 ml belog vina
  • 950 ml pilećeg bujona
  • 240 g boranije isečene na komdiće
  • 120 ml pavlake az kuvanje

Recept za kremasti pileći gulaš:

Kako biste napravili pileći gulaš prvo ispržite piletinu. Izvadite iz šerpe i ostavite na stranu. Luk, šargarepu i celer ispržite na preostalom ulju oko 3 minuta ili dok luk malo ne omekša. Umešajte 3 kašike brašna, začine i so i biber po ukusu. Pržite na srednjoj vatri oko 2 minuta.

Dodajte krompir, crvenu papriku, belo vino, prženu piletinu i bujon. Pustite da provri, smanjite vatru i kuvajte poklopljeno 30 minuta. Skinite poklopac i umešajte boraniju i krem. Po želji dinstajte još 10 minuta nepoklopljeno.

Za gustinu u tegli pomešajte preostale 2 kašike brašna i 240 ml ili bujona. Dobro protresite (pazite da nema grudvica) i dodajte malo po malo u gulaš dok ne dobijete željenu konzistenciju. Možda ćete želeti da napravite i goveđi gulaš sa domaćim knedlama.

Pročitajte i originalni recept za junetinu na burgundski način

BONUS VIDEO

Kurir televizija SEKA UGOSTILA KOLEGU NA ZLATIBORU: Veljko i Raša spremali gulaš za njihove dame!

StvarUkusa