Sastojci:
- 700 g pilećih bataka bez kostiju bez kože, isečenih na kockice
- 2 kašike ulja
- 2 šargarepe isečene na kockice
- 1 mali crni luk seckani
- 2 rebra celera, isečena na kockice
- 5 kašika brašna
- ½ kašičice sušenog ruzmarina
- ½ kašičice osušenih listova majčine dušice
- ¼ kašičice mlevene žalfije
- so i crni biber po ukusu
- 800 g krompira isečenog na kockice
- ½ crvena paprika sitno iseckana na kockice
- 60 ml belog vina
- 950 ml pilećeg bujona
- 240 g boranije isečene na komdiće
- 120 ml pavlake az kuvanje
Recept za kremasti pileći gulaš:
Kako biste napravili pileći gulaš prvo ispržite piletinu. Izvadite iz šerpe i ostavite na stranu. Luk, šargarepu i celer ispržite na preostalom ulju oko 3 minuta ili dok luk malo ne omekša. Umešajte 3 kašike brašna, začine i so i biber po ukusu. Pržite na srednjoj vatri oko 2 minuta.
Dodajte krompir, crvenu papriku, belo vino, prženu piletinu i bujon. Pustite da provri, smanjite vatru i kuvajte poklopljeno 30 minuta. Skinite poklopac i umešajte boraniju i krem. Po želji dinstajte još 10 minuta nepoklopljeno.
Za gustinu u tegli pomešajte preostale 2 kašike brašna i 240 ml ili bujona. Dobro protresite (pazite da nema grudvica) i dodajte malo po malo u gulaš dok ne dobijete željenu konzistenciju. Možda ćete želeti da napravite i goveđi gulaš sa domaćim knedlama.
Pročitajte i originalni recept za junetinu na burgundski način
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Kiš od brokolija i kačakvalja
Salata sa tikvicama koja se slaže kao torta
Kolač sa pistaćima koji se ne peče
Rižoto sa spanaćem iz jedne šerpe gotov za pola sata
Minjon kocke sa urmama, pistaćima i belom čokoladom