Sastojci:

  • 1200 g patlidžana
  • 250 g mlevenog mesa
  • 2 velike crvene paprike
  • 3 zelene paprike
  • 2 velika paradajza
  • 2 srednja luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 šaka peršuna
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika paste od ljute paprike
  • 1 kašičica crvene paprike u prahu
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 1/2 kašičice crnog bibera i kima
  • 1 kašičica soli
  • 180 ml vrele vode

Pogledajte pripremu:

Recept za gulaš od patlidžana i mlevenog mesa:

Za ovaj gulaš prvo patlidžane oljuštite i isecite na kockice ili kolutove. Potopite ih u slanu vodu na 20 minuta. Ocedite ih i pržite u vrelom ulju. Ispržene patlidžane ocedite na papirnim ubrusima, kakao bi upili višak ulja. Nakon toga ispržite paprike, iseckane na veće kocke i ocedite ih takođe na papirnim ubrusima.

U šerpu sipajte ulje i ispržite iseckani beli luk i crveni luk. Nakon toga dodajte mleveno meso. Pržite meso razbijajući ga na sitne komade drvenom kašikom. U meso ubacite pastu od ljute paprike, kao oljušten i isečen paradajz. Ubacite začine, so i peršun i dinstajte još 3-4 minuta. U jednu šerpu ubacite prženi patlidžan i paprike pa dodajte mešavinu mlevenog mesa koju ste napravili i sve izmešajte.

Dodajte vrelu vodu, i postavite šerpu na srednju temperaturu. Nakon što proključa smanjite temperaturu i kuvajte još nekih 25 minuta, povremeno mešajući. Kada je gotovo servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i gulaš na američki način.

Pročitajte kako da napravite i letnji goveđi gulaš

BONUS VIDEO

SEKA UGOSTILA KOLEGU NA ZLATIBORU: Veljko i Raša spremali gulaš za njihove dame! Kurir televizija

StvarUkusa