Sastojci:
- 1200 g patlidžana
- 250 g mlevenog mesa
- 2 velike crvene paprike
- 3 zelene paprike
- 2 velika paradajza
- 2 srednja luka
- 3 čena belog luka
- 1 šaka peršuna
- 5 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika paste od ljute paprike
- 1 kašičica crvene paprike u prahu
- 1 kašičica majčine dušice
- 1/2 kašičice crnog bibera i kima
- 1 kašičica soli
- 180 ml vrele vode
Pogledajte pripremu:
Recept za gulaš od patlidžana i mlevenog mesa:
Za ovaj gulaš prvo patlidžane oljuštite i isecite na kockice ili kolutove. Potopite ih u slanu vodu na 20 minuta. Ocedite ih i pržite u vrelom ulju. Ispržene patlidžane ocedite na papirnim ubrusima, kakao bi upili višak ulja. Nakon toga ispržite paprike, iseckane na veće kocke i ocedite ih takođe na papirnim ubrusima.
U šerpu sipajte ulje i ispržite iseckani beli luk i crveni luk. Nakon toga dodajte mleveno meso. Pržite meso razbijajući ga na sitne komade drvenom kašikom. U meso ubacite pastu od ljute paprike, kao oljušten i isečen paradajz. Ubacite začine, so i peršun i dinstajte još 3-4 minuta. U jednu šerpu ubacite prženi patlidžan i paprike pa dodajte mešavinu mlevenog mesa koju ste napravili i sve izmešajte.
Dodajte vrelu vodu, i postavite šerpu na srednju temperaturu. Nakon što proključa smanjite temperaturu i kuvajte još nekih 25 minuta, povremeno mešajući. Kada je gotovo servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i gulaš na američki način.
Pročitajte kako da napravite i letnji goveđi gulaš
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem