Sastojci:
- 1 tikvica
- 2 krompira srednje veličine
- 250 ml paradajz sosa
- 250 ml vode
- 1 crvena paprika
- 1 kašika paradajz paste
- 1 veći luk
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica soli i crvene paprike u prahu
- 1 kašičica ljute paprike
- 1 kašičica kima i mente
- 500 g govedine isečene na kockice
Recept za pržene kockice goveđeg mesa sa povrćem:
Za ovaj gulaš prvo ispržite meso iseckano na kockice sa 3 kašike ulja, dok ne pusti vodu (15 minuta na srednjoj vatri), dodajte pola čaše vode i dinstajte oko 15 minuta dok ponovo ne upije vodu.
U međuvremenu, iseckajte tikvice, papriku i krompir i propržite ih jedno po jedno. Dodajte sitno seckani crni i beli luk i paradajz pastu u meso i pržite (1 minut).
Zatim dodati paradajz sos, začine, prženo povrće, krompir i 250 ml vode i promešajte. Pokrijte tiganj i kuvajte na srednjoj vatri oko 15-20 minuta. Nakon toga servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i starinski gulaš sa govedinom i šampinjonima.
Pročitajte kako se pravi začinjeni povrtni gulaš za štedljive domaćice
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem