Povrtni gulaš je vrlo raskošan, a izuzetno jeftin. Prema ovom receptu pravi se sa raznim začinim, ali vi prilagodite svom ukusu. Ukoliko volite ovakve obroke, možda ćete želeti da napravite i pileći gulaš na lovački način. A evo i kako da napravite povrtni gulaš za štedljive domaćice:

Sastojci:

  • 3 kašike maslaca
  • 1 luk, isečen na kockice
  • 1 stabljika celera, tanko narezana
  • 800 g paradajza isečenog na kockice
  • 750 ml pilećegbujona
  • 40 ml kečapa
  • 2 kašike jabukovogsirćeta
  • 1 kašika šećera
  • ljutog sosa po ukusu
  • 1/2 kašičice sušene majčine dušice
  • 1 lovorov list
  • 2 srednja krompira, oljuštena i iseckana na kockice
  • 190 g smrznutog kukuruza
  • 190 g smrznutog pasulja
  • So i biber po ukusu

Recept za povrtni gulaš za štedljive domaćice:

Rastopite puter u šerpi, na srednjoj vatri. Ubacite luk i celer i pržite, često mešajući, oko 5 minuta. Dodajte paradajz, pileći bujon, kečap, sirće, šećer, ljuti sos, majčinu dušicu i lovorov list. Pustite da provri i kuvajte bez poklopca oko 20 minuta.

Začinite solju i biberom. Dodajte krompir, i kuvajte još 10 minuta. Potom ubacite kukuruz i pasulj i kuvajte još 10 minuta. Dobro promešajte i začinite solju i biberom po ukusu, prilagođavajući ukuse po želji. Izvadite lovorov list pre serviranja. Uživajte!

Pročitajte kako se pravi gulaš od leblebija i tikvica

BONUS VIDEO

MONDO Gulašijada u Debeljači

StvarUkusa/L.S.