Povrtni gulaš je vrlo raskošan, a izuzetno jeftin. Prema ovom receptu pravi se sa raznim začinim, ali vi prilagodite svom ukusu. Ukoliko volite ovakve obroke, možda ćete želeti da napravite i pileći gulaš na lovački način. A evo i kako da napravite povrtni gulaš za štedljive domaćice:
Sastojci:
- 3 kašike maslaca
- 1 luk, isečen na kockice
- 1 stabljika celera, tanko narezana
- 800 g paradajza isečenog na kockice
- 750 ml pilećegbujona
- 40 ml kečapa
- 2 kašike jabukovogsirćeta
- 1 kašika šećera
- ljutog sosa po ukusu
- 1/2 kašičice sušene majčine dušice
- 1 lovorov list
- 2 srednja krompira, oljuštena i iseckana na kockice
- 190 g smrznutog kukuruza
- 190 g smrznutog pasulja
- So i biber po ukusu
Recept za povrtni gulaš za štedljive domaćice:
Rastopite puter u šerpi, na srednjoj vatri. Ubacite luk i celer i pržite, često mešajući, oko 5 minuta. Dodajte paradajz, pileći bujon, kečap, sirće, šećer, ljuti sos, majčinu dušicu i lovorov list. Pustite da provri i kuvajte bez poklopca oko 20 minuta.
Začinite solju i biberom. Dodajte krompir, i kuvajte još 10 minuta. Potom ubacite kukuruz i pasulj i kuvajte još 10 minuta. Dobro promešajte i začinite solju i biberom po ukusu, prilagođavajući ukuse po želji. Izvadite lovorov list pre serviranja. Uživajte!
Pročitajte kako se pravi gulaš od leblebija i tikvica
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem