Gulaš je jelo koje nam dolazi iz Mađarske, a danas se sprema u celom svetu i svi imaju neki svoj sastojak koji dodaju. Gulaš se sprema tako što se meso dugo krčka, a što je duže na šporetu, to je mekše. Obično se krčka u sosu, a mi vam donosimo još bolji recept za gulaš. Pravi se od lažnog bifteka i paradajza, kao i paprike, a ukus je fantastičan. 

Sastojci:

  • 900 g lažnog bifteka
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 crni luk 
  • 6 čenova belog luka
  • 2 kašike putera
  • 1/2 kašičice sušenog bosiljka
  • 1/2 kašičice ruzmarina
  • 1/2 kašičice timijana
  • 1 šolja paradajz sosa
  • 2 lovorova lista
  • 450 g čeri paradajza 
  • 1 ljuta papričica 
  • 2 paprike 
  • 2 kašike putera
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice kukuruznog skroba 
  • 1/2 šolje vode 
  • 1 veza peršuna

Recept za pikantni gulaš sa lažnim biftekom:

9:27
Korak 1

Pripremite meso 

Isecite lažni biftek na veće kocke, pa posolite i pobiberite. Istopite puter, pa ispržite meso. Pospite bosiljkom, ruzmarinom i timijanom. Sipajte paradajz sos i promešajte. 

9:27
Korak 2

Dodajte crni luk i ostale sastojke

Zatim u šerpu ili tiganj sa mesom dodajte seckani crni luk, kao i beli. A onda poređajte i ceo paradajz, kao i seckane paprike. Poređajte komade putera i poklopite. 

9:27
Korak 3

Pecite paprikaš

Pecite paprikaš u zagrejanoj rerni na 200°C oko 120 minuta. Izvadite lovorov list, pa dodajte skrob koji ste pomešali sa vodom. Pošećerite i pospite seckanim peršunom, pa promešajte. Jelo je spremno, a možete da ga služite sa pire krompirom. 

Pročitajte i ovo: Jagnjeći gulaš sa patlidžanom i maslinama

BONUS VIDEO: 

GULAŠ KOJI BUDI SVA ČULA! Kulinarska emisija "Majke i snajke" donosi vam svakodnevno nove recepte: Porodica osvojila 10.000 dinara Kurir televizija

(StvarUkusa/S.B.)