Bifteksa krompirima oduševiće vas lakoćom i brzinom pripreme, a ukus mesa je odličan zbog dodatih začina i povrća koji upotpunjavaju ceo ručak. Možda će vas zanimati i divljač marinirana u kafi.Evo kako da napravite biftek sa krompirima!

Sastojci:

  • 370 g krompira
  • 3 kašičice maslinovog ulja, podeljeno
  • 3 paprike, narezane
  • 1 mali luk, narezan
  • 4 kašičice paprike
  • 2 kašičice soli od belog luka
  • peršun
  • 1 biftek
  • 2 kašičice soli

Recept za biftek sa krompirima

9:45
Korak 1

Zagrejte tiganj

Za biftek sa krompirima zagrejte tiganj na jakoj vatri i svaku stranu bifteka pospite sezonskom solju. Stavite odrezak u tiganj i smanjite na srednju vatru.

9:49
Korak 2

Pecite biftek

Pecite 6 do 8 minuta i preokrenite (duže za bolje pečeno) pa ponovite. Ako želite da bude više pečeno, produžite vreme po svakoj strani bifteka. Kada se ispeče iseckajte ga na kockice.

9:49
Korak 3

Prodinstajte papriku i luk

Izvadite iz tiganja na tanjir 10 minuta. U veliki tiganj na srednjoj vatri dodajte prvu kašičicu maslinovog ulja i dodajte paprike i luk. Dinstajte dok ne omekša, oko 3 minuta.

9:50
Korak 4

Dinstajte meso i krompire zajedno

Dodajte krompir i preostalo maslinovo ulje i dinstajte dok se ne zagreje do kraja i ne porumeni spolja. U međuvremenu, iseckajte šniclu, a kada je krompir skuvan dodajte šniclu, promešajte i ostavite da se dinsta još 2 minuta. Poslužite sa svežim peršunom za malo svežine. Uživajte u bifteku sa krompirima!

Pročitajte kako da napravite goveđi paprikaš sa pomorandžom i kestenjem

BONUS VIDEO

Recept za svinjski paprikaš Kurir

StvarUkusa/L.S.