Divljačmarinirana u talogu od kafe je odličan način da iskoristite kafu kao začin. Kafa daje suptilan zemljani ukus koji lepo dopunjuje meso. Možda ćete želeti da napravite i džigericu pečenu sa jabukama za štedljive domaćice. A evo i kako da napravite divljač mariniranu u kafi!

Sastojci:

  • 750 g divljači
  • 2 šargarepe, isečene na kockice
  • 6 šalotki
  • 1 narandža, prepolovljena
  • 5 grančica majčine dušice
  • 2 kašike guščije ili pačije masti
  • 1 kašika običnog brašna
  • 500 ml goveđeg bujona

Za marinadu

  • 60 g taloga od kafe
  • 2 kašike soja sosa
  • 2 čena belog luka, zgnječena
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašika balzamiko sirćeta

Recept za divljač mariniranu u kafi

12:55
Korak 1

Marinirajte divljač

Za divljač mariniranu u kafi pomešajte sve sastojke za marinadu, u kome je talog kafe ključan, u činiji ili posudi dovoljno velikoj da stane divljač. Obilno začinite divljač solju i biberom, zatim premažite marinadom i ostavite 1 sat na sobnoj temperaturi ili duže u frižideru (do 24 sati).

12:59
Korak 2

Zagrejte rernu

Zagrejte rernu na 210°C. Stavite šargarepu, luk, pomorandžu i majčinu dušicu u pleh sa visokim stranicama. Izvadite divljač iz marinade, obrišite višak i stavite je na povrće. Stavite malo guščije ili pačije masti. Pecite 20 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 170°C. Pecite još 15, 20 minuta.

13:00
Korak 3

Napravite sos i servirajte divljač

Podignite meso divljači na tanjir, prekrijte folijom i ostavite da odstoji 20 minuta. Polovine narandže ostavite sa strane, a zatim stavite pleh za pečenje na srednju vatru. Pospite brašno i kuvajte, mešajući, nekoliko minuta. Malo po malo sipajte bujon da napravite sos. Pustite da krčka dok se sos ne zgusne i ne postane sjajan (oko 10 minuta), zatim iscedite sok od pomorandže i začinite. Procedite sos, odvojite povrće. Servirajte divljač mariniranu u kafi sa povrćem i sosom uz jelo od krompira po izboru.

Pročitajte kako se pravi svinjska pikata sa pire krompirom i pečenim jabukama

BONUS VIDEO

instagram/themodernnonna sočna piletina u marinadi

StvarUkusa/L.S.