Pred kraj meseca većina Srba malo kuburi sa finanasijama. Obično se tada domaćice odlučuju da pripremaju jela koja ne zahtevaju puno novca, ali ni vremena. Mi vam donosimo savršen recept. Ako volite da jedete, predlažemo vam da isprobate i ovaj jeftini specijalitet. Napravite pileću džigericu zapečenu sa jabukama i crnim lukom. Sastojci za ovaj ručak vas neće koštati puno, a svima će se dopasti. Ovo je idealan recept za štedljive domaćice, a takođe možete da isprobate i recept za piletinu

Sastojci:

  • 1,2 kg pileće džigerice
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 2 kašičice italijanskog začina
  • 2 crna luka
  • 2-3 jabuke
  • 50 g margarina

Recept za džigericu sa jabukama za štedljive domaćice:

14:15
Korak 1

Pripremite džigericu 

Meso lepo očisitite, pa posolite, pobiberite, pa pospite italijanskim začinom i belim lukom u prahu. Sve lepo promešajte. 

14:15
Korak 2

Isecite jabuke i luk

Jabuke izdubite kako biste uklonili koštice i isecite na kriške. Crni luk isecite na rebarca.  

14:15
Korak 3

Pecite džigericu 

U tepsiju poređajte crni luk, džigericu, jabuke, pa još jednom ponovite red. Preko stavite margarin, pa pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 30-35 minuta. 

Pročitajte i ovo: Đuveč sa krompirom i mesom - savršen za štedljive domaćice

BONUS VIDEO:

Instagram/foodiies_lifee Pileće ćufte iz blendera

(StvarUkusa/S.B.)