Pred kraj meseca većina Srba malo kuburi sa finanasijama. Obično se tada domaćice odlučuju da pripremaju jela koja ne zahtevaju puno novca, ali ni vremena. Mi vam donosimo savršen recept. Ako volite da jedete, predlažemo vam da isprobate i ovaj jeftini specijalitet. Napravite pileću džigericu zapečenu sa jabukama i crnim lukom. Sastojci za ovaj ručak vas neće koštati puno, a svima će se dopasti. Ovo je idealan recept za štedljive domaćice, a takođe možete da isprobate i recept za piletinu.
Sastojci:
- 1,2 kg pileće džigerice
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 2 kašičice italijanskog začina
- 2 crna luka
- 2-3 jabuke
- 50 g margarina
Recept za džigericu sa jabukama za štedljive domaćice:
Pripremite džigericu
Meso lepo očisitite, pa posolite, pobiberite, pa pospite italijanskim začinom i belim lukom u prahu. Sve lepo promešajte.
Isecite jabuke i luk
Jabuke izdubite kako biste uklonili koštice i isecite na kriške. Crni luk isecite na rebarca.
Pecite džigericu
U tepsiju poređajte crni luk, džigericu, jabuke, pa još jednom ponovite red. Preko stavite margarin, pa pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 30-35 minuta.
Pročitajte i ovo: Đuveč sa krompirom i mesom - savršen za štedljive domaćice
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus