Cene su skočile u prodavnicama i obično je potrebno puno novca kako biste napravili ukusan ručak. Ali, ne ako ste štedljiva domaćica i ako imate našu pomoć! Za vas pronalazimo recepte za specijalitete koji su em jeftini, em toliko ukusni da ćete im se stalno vraćati. Uštedite novac i napravite za ručak francusku piletinu sa sirom i lukom za koju je potrebno oko 700 dinara.
A ako volite da jedete belo meso, predlažemo vam i 4 jednostavna recepta za pripremu piletine.
Sastojci:
- 40 g putera
- 4 pileća filea
- 2 crna luka
- 1 kašika seckanog timijana
- 1,5 kašika kukuruznog brašna
- 1,5 šolja bujona
- 125 g tvrdog sira
- 2 kašike seckanog peršuna
Recept za jeftini ručak sa piletinom, sirom i lukom:
Piletinu začinite po želji, pa ispržite sa obe strane u tiganju u kojem ste zagrejali ulje. Zatim izvadite mesom, pa istopite puter i dodajte seckani crni luk i timijan. Pržite dok ne omekša, pa sipajte veću deo bujona, a preostali bujon pomešajte sa brašnom (tako da ne ostanu grudvice) i sipajte i to u tiganj. Krčkajte nekih 2 minuta, pa posolite i pobiberite. Krčkajte još par minuta dok se sos ne zgusne. Vratite piletinu u tiganj, pa pržite još par minuta, uz okretanje. Pospite rendanim sirom i ostavite na šporetu dok se sir ne istopi, a možete da ubacite i u rernu na pet minuta. Pospite seckanim peršunom.
Pročitajte još: Čuvena piletina "Oženi me"
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus