Piletina "Oženi me" bila je jedan od najtraženijih pojmova na Guglu tokom prošle godine. Toliko je dobrog ukusa da se smatra da će vas partner zaprositi nakon što proba ovo jelo kada ga spremite. Po tome je dobila simpatičan naziv, a najbolje od svega jeste što se jednostavno priprema, a čarobnog je ukusa. Piletina se sprema u kremastom sosu sa pavlakom za kuvanje. U recept ide i sušeni paradajz, a kombinacija ukusa je nepogrešiva. Piletina se krčka u aromatičnom sosu sa belim lukom i začinima, a najbolje ide uz pire ili pirinač.
Sastojci:
- 4 pileća filea
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- 4 kašike brašna
- 1,5 kašika maslinovog ulja
- 1,5 kašika putera
- 3 čena belog luka
- 200 ml vruće vode
- 1 kockica za pileću supu
- 160 ml pavlake za kuvanje
- 30 g parmezana
- 3/4 kašika tucane paprike
- 1 kašičica sušenih biljnih začina
- 20 g sušenog paradajza, usitnjenog
- 1 šaka bosiljka seckanog
Recept za piletinu "oženi me":
Začinite piletinu solju i biberom sa obe strane, pa ga uvaljajte u brašno. Zagrejte ulje i puter na srednjoj temoeraturi, pa pržite 4 minuta sa obe strane, dok piletina ne poprimi zlatnu boju. Ređajte po ubrusu da se ocedi višak masti. U tiganj dodajte iseckan beli luk, prodinstajte. Kockicu za pileću supu razmutite u vrućoj vodi, pa i nju dodajte u tiganj. Mešajte da se sos ne zalepi, pa smanjite temperaturu. Dodajte pavlaku za kuvanje i parmezan, pa dobro promešajte sos. Nakon nekoliko minuta krčkanja, dodajte tucanu papriku i sušene biljne začine. Dodajte sušeni paradajz i na kraju piletinu. Ostavite da se sos sa sušenim paradajzom krčka još 5 minuta. Sklonite sa šporeta, pa ukrasite seckanim bosiljkom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom