Već smo vam govorili kako belo meso možete da jedete u svim prilikama, pa tako i kada vodite računa o načinu ishrane. Tada je jedino bitno da meso bude grilovano ili kuvano, a opet od njega možete da spremite neka od najlepših svetskih jela. Danas vam donosimo recept za belo meso u aromatičnom sosu od belog i crnog luka, koje će svakoga ostaviti bez testa. Nikad sočnije, a od jeftinih namirnica napravite ručak za celu porodicu.
- Sastojci:
- 3 pileća prsa
- 5 čenova belog luka
- 1 crni luk
- 170 ml pilećeg bujona ili tople vode
- 170 ml pavlake za kuvanje
- 1 veza peršuna
- 1/2 limuna
- 2 kašike putera
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1/2 kašičice muškatnog oraščića
Priprema:
U tiganju na malo ulja propržite 2 čena belog luka koji ste malo pritisli nožem. Zatim dodajte meso koje ste prethodno zasekli na više mesta (linije koje idu jedna ispod druge), pa posolili i pobiberili. Kada meso sa obe strane dobije zlatnu boju, izvadite iz tiganja, kao i beli luk. U isti tiganj dodajte puter i kada se istopi stavite sitno seckani crni luk, kao i preostala 3 čena belog. Promešajte i kada luk omekša sipajte bujon i pavlaku za kuvanje. Promešajte, pa dodajte sitno seckani peršun, so, biber, muskatni oraščić i sok od limuna. Promešajte i kada krene da krčka vratite meso u tiganj. Prelijte malo sosa preko mesa, pa poklopite i kuvajte još 15 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem