Ljubitelji piletine biće oduševljeni ovim jednostavnim receptom. Ako želite da napravite savršeno sočno i mekano belo meso, naš je predlog da ga spremite u aromatičnom sosu sa pančetom, pečurkama i belim vinom. Mirisna i ukusna piletina će oduševiti celu porodicu, a najbolje je da je služite sa pire krompirom ili testeninom po izboru, a naš predlog su njoke.
- Sastojci:
- 150 g pančete
- 4 pileća filea
- 200 g šampinjona
- 2 čena belog luka
- 120 ml suvog belog vina
- 120 ml pilećeg bujona
- 240 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
U tiganju na malo ulja propržite seckanu pančetu, pa izvadite iz tiganja i stavite na ubrus da se ocedi od viška masnoće. Piletinu posolite i pobiberite, pa dodajte u tiganj i propržite sa obe strane. Zatim dodajte i seckane pečurke i pržite dok ne omekšaju i ne puste vodu. Dodajte i mleveni beli luk, promešajte, a onda sipajte i belo vino. Kada vino malo ispari, sipajte bujon (pola kocke za supu rastvorite u 120 ml vrele vode) i pavlaku za kuvanje. Promešajte i posle ključanja kuvajte još 10-15 minuta. Na kraju vratite pančetu i ostavite još minuta, pa sklonite sa šporeta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus