Ljubitelji piletine biće oduševljeni ovim jednostavnim receptom. Ako želite da napravite savršeno sočno i mekano belo meso, naš je predlog da ga spremite u aromatičnom sosu sa pančetom, pečurkama i belim vinom. Mirisna i ukusna piletina će oduševiti celu porodicu, a najbolje je da je služite sa pire krompirom ili testeninom po izboru, a naš predlog su njoke.
- Sastojci:
- 150 g pančete
- 4 pileća filea
- 200 g šampinjona
- 2 čena belog luka
- 120 ml suvog belog vina
- 120 ml pilećeg bujona
- 240 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
U tiganju na malo ulja propržite seckanu pančetu, pa izvadite iz tiganja i stavite na ubrus da se ocedi od viška masnoće. Piletinu posolite i pobiberite, pa dodajte u tiganj i propržite sa obe strane. Zatim dodajte i seckane pečurke i pržite dok ne omekšaju i ne puste vodu. Dodajte i mleveni beli luk, promešajte, a onda sipajte i belo vino. Kada vino malo ispari, sipajte bujon (pola kocke za supu rastvorite u 120 ml vrele vode) i pavlaku za kuvanje. Promešajte i posle ključanja kuvajte još 10-15 minuta. Na kraju vratite pančetu i ostavite još minuta, pa sklonite sa šporeta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem