Ljubitelji piletine biće oduševljeni ovim jednostavnim receptom. Ako želite da napravite savršeno sočno i mekano belo meso, naš je predlog da ga spremite u aromatičnom sosu sa pančetom, pečurkama i belim vinom. Mirisna i ukusna piletina će oduševiti celu porodicu, a najbolje je da je služite sa pire krompirom ili testeninom po izboru, a naš predlog su njoke.

  • Sastojci:
  • 150 g pančete
  • 4 pileća filea 
  • 200 g šampinjona 
  • 2 čena belog luka 
  • 120 ml suvog belog vina
  • 120 ml pilećeg bujona
  • 240 ml pavlake za kuvanje 

Priprema: 

U tiganju na malo ulja propržite seckanu pančetu, pa izvadite iz tiganja i stavite na ubrus da se ocedi od viška masnoće. Piletinu posolite i pobiberite, pa dodajte u tiganj i propržite sa obe strane. Zatim dodajte i seckane pečurke i pržite dok ne omekšaju i ne puste vodu. Dodajte i mleveni beli luk, promešajte, a onda sipajte i belo vino. Kada vino malo ispari, sipajte bujon (pola kocke za supu rastvorite u 120 ml vrele vode) i pavlaku za kuvanje. Promešajte i posle ključanja kuvajte još 10-15 minuta. Na kraju vratite pančetu i ostavite još minuta, pa sklonite sa šporeta.

BONUS VIDEO: 

Zapečena piletina u bešamel sosu Kurir televizija

Izvor: Stvar ukusa