Meksičke specijalitete, kao što su takosi, naćosi... obožavaju u celom svetu, a mi vam danas donosimo još jedan recept koji će vas oboriti s nogu. Reč je o jelu sa mlevenim mesom preko kojeg se sipa smesa za proju, a na kraju se posipa rendanim sirom. Kombinacija proje i mlevenog mesa je fenomenalna i ne postoji osoba koja neće tražiti parče više. 

  • Sastojci:
  • 450 g mlevenog mesa (goveđeg)
  • 230 g kukuruza 
  • 280 g paradajza 
  • 1 crni luk
  • 2 kašičice tako začina
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica luka u prahu
  • 1 kašičica mlevenog kumina
  • 1 kašika mlevenog belog luka
  • 600 g tvrdog sira 
  • 300 g kukuruznog brašna 
  • 2 jajeta 
  • 2/3 šolje mleka

Priprema: 
U tiganju na malo ulja propržite mleveno meso, pa dodajte crni luk isečen na rebarca. Zatim dodajte kukuruz (iz konzereve ili smrznuti), kao i sitno seckani paradajz. Dobro promešajte. Pospite tako začinom, kuminom, crnim lukom u prahu, posolite i pobiberite i dobro sjedinite. Ostavite da se krčka još 5 minuta, pa sklonite sa šporeta i dodajte rendani tvrdi sir (300 g). Lepo promešajte da se sir otopi, pa sipajte smesu u nauljenu vatrostalnu posudu. Pomešajte brašno sa mlekom i jajima, pa sipajte preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta, pa pospite rendanim sirom (300 g) i pecite još 5 minuta.

BONUS VIDEO: 

Vojvođanski kare kao predlog za ručak Kurir

Izvor: Stvar ukusa