Boranija je povrće koje je neverovatno ukusno i koje možete da spremite na milion načina. Mi vam sada predlažemo da probate i ovaj klasičan recept, ali sa drugačijom zaprškom. Tajna fantastičnog ukusa krije se u neobičnoj zapršci od pavlake za kuvanje i brašna, koja umak čini kremastijim. Boranija nije komplikovana za pripremu, a voleće je i deca. 

  • Sastojci:
  • 400 g svinjskog mesa (po želji) 
  • 700-800 g boranije
  • mirođija
  • paradajz sok (po želji)
  • 1/2 crnog luka
  • Za zapršku:
  • 1 kašičica brašna
  • 1/2 šolje pavlake za kuvanje

Priprema: 

U šerpi na malo ulja propžite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte meso isečeno na kockice. Kada se meso propži dodajte očišćenu boraniju, a onda sipajte malo vode i pradajz sos. Promešajte i poklopite, pa krčkajte dok ne omekša. U šolji pomešajte pavlaku za kuvanje i brašno i pred kraj dodajte u šerpu i opet lepo promešajte da se svi sastojci dobro sjedine. Krčkajte još 10 minuta, a onda pospite seckanom mirđijom i peršunom i služite. 

BONUS VIDEO: 

TikTok/ polys_cuisine Punjeni paradajz sa sirom i jajima

Izvor: Stvar ukusa