Boranija je povrće koje je neverovatno ukusno i koje možete da spremite na milion načina. Mi vam sada predlažemo da probate i ovaj klasičan recept, ali sa drugačijom zaprškom. Tajna fantastičnog ukusa krije se u neobičnoj zapršci od pavlake za kuvanje i brašna, koja umak čini kremastijim. Boranija nije komplikovana za pripremu, a voleće je i deca.
- Sastojci:
- 400 g svinjskog mesa (po želji)
- 700-800 g boranije
- mirođija
- paradajz sok (po želji)
- 1/2 crnog luka
- Za zapršku:
- 1 kašičica brašna
- 1/2 šolje pavlake za kuvanje
Priprema:
U šerpi na malo ulja propžite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte meso isečeno na kockice. Kada se meso propži dodajte očišćenu boraniju, a onda sipajte malo vode i pradajz sos. Promešajte i poklopite, pa krčkajte dok ne omekša. U šolji pomešajte pavlaku za kuvanje i brašno i pred kraj dodajte u šerpu i opet lepo promešajte da se svi sastojci dobro sjedine. Krčkajte još 10 minuta, a onda pospite seckanom mirđijom i peršunom i služite.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan