Boranija spada u u klasična jela na kašiku koja se često spremaju pored pasulja, graška, gulaša i paprikaša. Iako je mnogima na listi namirnica koje ne vole, boranija je veoma ukusna kada se pripremi na dobar način.
Ako je do sada niste pravili pogledate u nastavku kako to da uradite.
Sastojci:
- 1 kg sveže boranije
- 1 kg krompira
- 2 - 3 glavice luka
- svež peršun
- 50 ml ulja ili maslaca
- so, biber, mlevena paprika
- 3 jajeta
- 300 g kisele pavlake
- 3 čena belog luka
- paradajz svež (po želji)
Priprema:
Luk i boraniju izdinstati uz dodavanje vode. Kada je boranija omekšala dodati sve ostale sastojke. Predhodno krompir isecite na kolutove, začinite i zapecite u rerni. Preko krompira stavite boraniju, kolutove paradajza i pecite na 220 stepeni oko 30 minuta. Prijatno!
Izvor: Šerpica.net
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem