Boranija spada u u klasična jela na kašiku koja se često spremaju pored pasulja, graška, gulaša i paprikaša. Iako je mnogima na listi namirnica koje ne vole, boranija je veoma ukusna kada se pripremi na dobar način.
Ako je do sada niste pravili pogledate u nastavku kako to da uradite.
Sastojci:
- 1 kg sveže boranije
- 1 kg krompira
- 2 - 3 glavice luka
- svež peršun
- 50 ml ulja ili maslaca
- so, biber, mlevena paprika
- 3 jajeta
- 300 g kisele pavlake
- 3 čena belog luka
- paradajz svež (po želji)
Priprema:
Luk i boraniju izdinstati uz dodavanje vode. Kada je boranija omekšala dodati sve ostale sastojke. Predhodno krompir isecite na kolutove, začinite i zapecite u rerni. Preko krompira stavite boraniju, kolutove paradajza i pecite na 220 stepeni oko 30 minuta. Prijatno!
Izvor: Šerpica.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus