Bogat kolač sa orasima i plazmom koji se topi u ustima je poslastica za koju će se tražiti parče više. Kombinacija ova dva fila sa domaćim biskvitom je nešto čemu neće niko odoleti.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 100 g šećera
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 g maslaca
- 150 g mlevenih oraha
- 1/2 kašičice cimeta
- 200 g mlevene plazme
- 500 ml mleka
- 100 g suvog grožđa u rumu
- korica limuna
- 2 kašike prah šećera
- 50 ml ulja
- 100 ml mleka za testo
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, otopljen maslac, ulje, koricu limuna, mleko i sve izjednačiti.
Tepsiju 35x25 obložiti pek papirom pa sipati pola testa. Zapeći na 200 stepeni 15 minuta. Podgrejati 500 ml mleka, orahe zasladiti po želi. Sipati mleko u orah, dodati pola kašičice cimeta da orah bude malo redji.
U plazmu ocediti suvo groždje, ubaciti mleko pa izjednačiti. Na pečen biskvit dodati prvo plazmu pa rasporediti. Odozgo dodati orah i poravnati. Istresti drugi deo testa. Peći još 20-30 min da lepo porumeni. Po želji posuti prah šećerom i vanilin šećerom.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
6 saveta da kupus ribanac duže traje i da ne promeni ukus
Čokoladni kolač za početnike
Grašak s piletinom u paradajz sosu