Bogat kolač sa orasima i plazmom koji se topi u ustima je poslastica za koju će se tražiti parče više. Kombinacija ova dva fila sa domaćim biskvitom je nešto čemu neće niko odoleti.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 100 g šećera
  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g maslaca
  • 150 g mlevenih oraha
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 200 g mlevene plazme
  • 500 ml mleka
  • 100 g suvog grožđa u rumu
  • korica limuna
  • 2 kašike prah šećera
  • 50 ml ulja
  • 100 ml mleka za testo

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, otopljen maslac, ulje, koricu limuna, mleko i sve izjednačiti.

Tepsiju 35x25 obložiti pek papirom pa sipati pola testa. Zapeći na 200 stepeni 15 minuta. Podgrejati 500 ml mleka, orahe zasladiti po želi. Sipati mleko u orah, dodati pola kašičice cimeta da orah bude malo redji.

U plazmu ocediti suvo groždje, ubaciti mleko pa izjednačiti. Na pečen biskvit dodati prvo plazmu pa rasporediti. Odozgo dodati orah i poravnati. Istresti drugi deo testa. Peći još 20-30 min da lepo porumeni. Po želji posuti prah šećerom i vanilin šećerom.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja