Najlepše torte kao iz poslastičarnica sada možete da napravite i kod kuće, čak i ako niste baš iskusna domaćica. Toliko je lako, a rerna vam nije potrebna. Poređajte piškote, a preko dva čokoladna fila. Topi se u ustima i ne postoji osoba koja neće tražiti parče više.
Sastojci:
- 200 g piškota
- 300 ml slatke pavlake
- 400 g maskarponea ili krem sira
- 100 g šećera u prahu
- 150 g nutele
- 150 g bele čokolade
- 350 ml mleka
- 15 g kakaoa
Priprema:
Piškote umočite u mleko, pa poređajte po dnu kalupa dimenzija 12x20 cm. Slatku pavlaku, krem sir i šećer u prahu dobro umutite. Podelite smesu na 2 dela, pa u jedan dodajte nutelu, a u drugi istopljenu belu čokoladu. Dobro sjedinite. Preko piškota sipajte prvo beli fil, pa još jedan red piškota, zatim crni fil i opet piškote. Zatvorite providnom folijom i stavite u frižider na 2 sata. Pospite kakaom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem