Najlepše torte kao iz poslastičarnica sada možete da napravite i kod kuće, čak i ako niste baš iskusna domaćica. Toliko je lako, a rerna vam nije potrebna. Poređajte piškote, a preko dva čokoladna fila. Topi se u ustima i ne postoji osoba koja neće tražiti parče više. 

Sastojci:

  • 200 g piškota 
  • 300 ml slatke pavlake 
  • 400 g maskarponea ili krem sira 
  • 100 g šećera u prahu
  • 150 g nutele
  • 150 g bele čokolade 
  • 350 ml mleka 
  • 15 g kakaoa 

Priprema: 

Piškote umočite u mleko, pa poređajte po dnu kalupa dimenzija 12x20 cm. Slatku pavlaku, krem sir i šećer u prahu dobro umutite. Podelite smesu na 2 dela, pa u jedan dodajte nutelu, a u drugi istopljenu belu čokoladu. Dobro sjedinite. Preko piškota sipajte prvo beli fil, pa još jedan red piškota, zatim crni fil i opet piškote.  Zatvorite providnom folijom i stavite u frižider na 2 sata. Pospite kakaom. 

Izvor: Stvar ukusa