Najlepše torte kao iz poslastičarnica sada možete da napravite i kod kuće, čak i ako niste baš iskusna domaćica. Toliko je lako, a rerna vam nije potrebna. Poređajte piškote, a preko dva čokoladna fila. Topi se u ustima i ne postoji osoba koja neće tražiti parče više.
Sastojci:
- 200 g piškota
- 300 ml slatke pavlake
- 400 g maskarponea ili krem sira
- 100 g šećera u prahu
- 150 g nutele
- 150 g bele čokolade
- 350 ml mleka
- 15 g kakaoa
Priprema:
Piškote umočite u mleko, pa poređajte po dnu kalupa dimenzija 12x20 cm. Slatku pavlaku, krem sir i šećer u prahu dobro umutite. Podelite smesu na 2 dela, pa u jedan dodajte nutelu, a u drugi istopljenu belu čokoladu. Dobro sjedinite. Preko piškota sipajte prvo beli fil, pa još jedan red piškota, zatim crni fil i opet piškote. Zatvorite providnom folijom i stavite u frižider na 2 sata. Pospite kakaom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus