Semifredo spada u ledene poslastice koji dosta podsećaju na sladoled ili na zaleđeni mus. Glavni sastojci su žumanca, šećer i slatka pavlaka. Popularan italijanski desert je nastao u 19. veku, a ovo je malo izmenjena verzija. Ne sadrži jaja, lako se pravi i kada jednom probate stalno ćete praviti, pogotovo ako ste ljubitelj kafe. 

Sastojci:

  • 500 g maskarponea ili krem sira 
  • 5 kašika šećera 
  • 250 ml slatke pavlake
  • 3-4 kašike nes kafe
  • voda
  • 200 g piškota + kafa za umakanje keksa 

Priprema: 

Umutite krem sir sa šećerom, pa dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite. Napravite kafu tako što ćete pomešati jednu kašičicu nesa sa proključalom vodom, a zatim sipajte 3-4 kašike u sir i opet umutite. Napravite kafu i u nju dodajte vodu, pa umočite piškote i ređajte u kalup koji ste obložili providnom folijom. Fil sipajte u špric za kolače ili kesu za zamrzivač, pa stavite jednu piškotu (tako da se osloni na ivicu, nemojte po dnu da ređate), pa sipajte malo fila, umočenu piškotu i još malo fila. Tako ređajte dok ne popunite kalup. Preko sipajte preostali fil i razmažite preko. Pokrijte i stavite u zamrzivač na sat vremena. Ukrasite po želji. 

Izvor: Stvar ukusa