Keks kolač iz slojeva sa krem sirom je prava osvežavajuća poslastica, a čokoladna glazura ga čini još ukusnijim. Svaki zalogaj se topi, a priprema ne zahteva da odvojite puno vremena. Izgleda kao iz najbolje poslastičarnice, a ukus je očaravajući. Podseća na čizkejk ali se lakše i brže pravi.

Sastojci:

  • 1 kašičica kafe
  • 300 g krem sira
  • 4 kašike šećera u prahu
  • 150 ml slatke pavlake
  • 100 g čokoladnog keksa

Za glazuru:

  • 120 g čokolade
  • 80 ml slatke pavlake 

Priprema: 

Kafu prelijte vrelom vodom i promešajte, pa ostavite da se ohladi. Krem sir umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i lepo sjedinite. Zatim tanak sloj fila premažite po dnu kalupa i poređajte keks umočen u kafu, pa opet red fila, pa keksa i tako dok ne utrošite sve sastojke. Poslednji red treba da bude fil. Zatim otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i premažite preko kolača. Ostavite u frižideru da se stegne. 

Izvor: Stvar ukusa