Kolači i torte bez pečenja su odlično rešenje kada vam se jede nešto slatko, ali ne biste da palite rernu. Keks sa čokoladom nafilujte pudingom, a zatim prelijte čokoladnom glazurom. Keks će se natopiti i tako  topiti u ustima da ćete uživati u svakom zalogaju. 

Sastojci:

  • 100 g pudinga od vanile
  • 100 g šećera
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 1 l mleka
  • 40 komada keksa sa čokoladom (+ 300 ml mleka za umakanje)
  • 100 ml slatke pavlake

Za glazuru:

  • 150 g čokolade
  • 150 ml slatke pavlake
  • 50 g bele čokolade

Priprema:

Keks sa čokoladom (deo sa čokoladom okrenite ka dnu) umočite u mleko, pa poređajte u kalup dimenzija 35x20 cm. U mleko dodajte puding i dobro promešajte, pa kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Sipajte i vanilu i promešajte. Ostavite da se ohladi, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i promešajte. Pola fila sipajte preko keksa, pa poređajte još jedan sloj keksa, zatim preostali fil i još jedan red keksa. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa sipajte preko keksa i stavite u frižider na 20 minuta. Ukrasite otopljenom belom čokoladom. 

Izvor: Stvar ukusa