Kolači i torte bez pečenja su odlično rešenje kada vam se jede nešto slatko, ali ne biste da palite rernu. Keks sa čokoladom nafilujte pudingom, a zatim prelijte čokoladnom glazurom. Keks će se natopiti i tako topiti u ustima da ćete uživati u svakom zalogaju.
Sastojci:
- 100 g pudinga od vanile
- 100 g šećera
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1 l mleka
- 40 komada keksa sa čokoladom (+ 300 ml mleka za umakanje)
- 100 ml slatke pavlake
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 150 ml slatke pavlake
- 50 g bele čokolade
Priprema:
Keks sa čokoladom (deo sa čokoladom okrenite ka dnu) umočite u mleko, pa poređajte u kalup dimenzija 35x20 cm. U mleko dodajte puding i dobro promešajte, pa kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Sipajte i vanilu i promešajte. Ostavite da se ohladi, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i promešajte. Pola fila sipajte preko keksa, pa poređajte još jedan sloj keksa, zatim preostali fil i još jedan red keksa. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa sipajte preko keksa i stavite u frižider na 20 minuta. Ukrasite otopljenom belom čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno