Palačinke su slatkiš na kome su odrastale generacije, a ukoliko želite da iznenadite sebi dragu osobu, koja je pritom njihov ljubitelj, napravite tortu po ovom receptu.

Fil od pavlake, čokolade i lešnika učiniće tortu posebnom, a vi ćete dobiti titulu najbolje domaćice. Što je najbolje od svega priprema nije uopšte komplikovana.

Sastojci:

Za palačinke:

  • 3 jajeta
  • 250 g brašna
  • 500 ml mleka
  • 50 g šećera
  • prstohvat soli

Za krem:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 300 g čokolade
  • 30 g maslaca

I još:

  • 100 g mlevenih lešnika
  • 50 g seckanih lešnika

Priprema:

Palačinke umutite i ispecite kao i uobičajeno, ali neka budu malo deblje. Ostavite ih da se ohlade, a za to vreme napravite fil. Slatku pavlaku zagrevajte, ali vodite računa da ne prokuva. Dodajte izlomljenu čokoladu i sve mešajte dok se potpuno ne istopi. Treba da dobijete ujednačenu kremu. Na kraju dodajte maslac i ponovo sve izmešajte da se sjedini. Neka se fil malo prohladi, ali ne skroz da se ne bi stegao. U okrugli pleh na dno stavite palačinku, premažite je sa kremom, pa pospite mlevenim lešnicima. Odozgo stavite sledeću palačinku, pa ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Poslednji sloj treba da vam bude od kreme, a odozgo pospite krupno seckanim lešnicima. Ostavite je da se ohladi, a potom je secite na parčiće i služite.

Izvor: Stvar ukusa