Iskoristite sezonu kajsija i napravite sitne kolače koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Kombinacija voćnog i mlečnog dela, pa još uvaljan u kokos čini ovaj kolač zaista neodoljivim. Možda deluje komplikovano, ali baš se lako pravi, a odlično je posluženje kada su neke proslave, ali i kada želite nešto osvežavajuće i ukusno.
Sastojci:
- 1 kg kajsija
- 450 ml vode
- 200 g šećera
- 8 g vanilin šećera
- 6 kašike kukuruznog skroba
- 400 ml mleka
- 1 kašika brašna
- kokos
Priprema:
Kajsije oljuštite i izvadite košticu. Zatim izblendirajte štapnim mikserom ili u blenderu. Dobijenu smesu sipajte u šerpu, pa dodajte vodu i promešajte. Zatim dodajte šećer (100 g) i kukuruzni skrob (4 kašike). Dobro sjedinite, pa kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. U mleko dodajte šećer (100 g), vanilin šećer, brašno i skrob (2 kašike). Promešajte i kuvajte, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Čaše malo pokvasite vodom, a zatim sipajte prvo narandžastu, pa belu smesu i tako dok ne napunite sve čaše. Zatvorite providnom folijom i stavite u frižider minimum 2 sata da se smesa stegne. Pažljivo i pomoću noža izvadite iz čaše i uvaljajte u kokos. Isecite na manje parčiće i služite.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem