Kada temperature u termometru porastu sve što želimo su lagani deserti koji će nas rashladiti. Domaći sladoled uvek je bolja varijanta od onog kupovnog, a za ovaj recept potrebna su vam svega tri sastojka.
Pored čokoladnog, karamela je mnogima omiljeni sladoled, što je najbolje od svega lako se pravi, a kada ga jednom budete probali pravićete ga uvek.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 350 g kondenzovanog mleka
- 3 kašike sosa od karamele
Priprema:
Polovinu pavlake i kondenzovanom mleka pomešajte, pa mutite na srednjoj brzini dok ne dobijete glatku smesu. Lagano dodajte ostatak pavlake i karamelu, sve vreme muteći i miksajte dok ne dobijete gust šlag. U njega dodajte ostatak kondenzovanog mleka, potom lagano sve izmešajte. Prelijte u činiju koja može da ide u zamrživač, a odozgo po želji ukrasite sa još malo karamele. Sladoled odložite u zamrzivač i ostavite minimum tri sata da se dobro stegne. Vadite manje kugle u staklene činijice i služite sa prelivom po želji.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Zimnica od zelene boranije
Najbolji burger od goveđeg mesa
OTKRIVAMO ZAŠTO JE VICHY DERCOS ŠAMPON SVETSKI BROJ JEDAN U BORBI PROTIV PERUTI