Kada temperature u termometru porastu sve što želimo su lagani deserti koji će nas rashladiti. Domaći sladoled uvek je bolja varijanta od onog kupovnog, a za ovaj recept potrebna su vam svega tri sastojka.

Pored čokoladnog, karamela je mnogima omiljeni sladoled, što je najbolje od svega lako se pravi, a kada ga jednom budete probali pravićete ga uvek.

Sastojci:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 350 g kondenzovanog mleka
  • 3 kašike sosa od karamele

Priprema:

Polovinu pavlake i kondenzovanom mleka pomešajte, pa mutite na srednjoj brzini dok ne dobijete glatku smesu. Lagano dodajte ostatak pavlake i karamelu, sve vreme muteći i miksajte dok ne dobijete gust šlag. U njega dodajte ostatak kondenzovanog mleka, potom lagano sve izmešajte. Prelijte u činiju koja može da ide u zamrživač, a odozgo po želji ukrasite sa još malo karamele. Sladoled odložite u zamrzivač i ostavite minimum tri sata da se dobro stegne. Vadite manje kugle u staklene činijice i služite sa prelivom po želji.

Izvor: Stvar ukusa