Ako slučajno u korpi za voće imate bananu koja nikako da se pojede, nemojte je bacati. Napravite ovaj ukusan i brz kolač za samo 20 minuta. Priprema se u tiganju, tako da nećete morati da palite rernu. Za kratko vreme imaćete fenomenalan slatkiš koji je jednako dobar i vruć i hladan.
Sastojci:
- 50 g šećera + 1 kašika šećera
- 1 banana
- 1 jaje
- 1 vanilin šećera
- prstohvat soli
- 50 ml ulja
- 80 ml mleka
- 130 g brašna
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Bananu isecite na kolutiće i poređajte u podmazan tiganj koji ste posuli kašikom šećera. U činiji žicom umutite ostale sastojke da dobijete tečno testo i prelijte preko banane. Poklopite tiganj i pecite na umerenoj vatri 15ak minuta. Nakon toga uz pomoć tanjira okrenite kolač na drugu stranu i pecite još 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom