Neodoljive crno-bele kocke od kokosa i čokolade kada jednom probate pravićete stalno. Najbolje od svega je što se ne peku.

Sultan sarme su čuveni turski specijalitet čija priprema nije teška, ali je malo pipava. Kolač je mekan i nežan, pa kada dođe do rolanja bude malo nezgodno. Umesto toga isecite ga na kocke i uspeće vam iz prvog pokušaja. Fantastičan spoj kokosa i čokolade je neodoljiv, a zbog svog predivnog izgleda možete da ga služite i na svečanoj trpezi.
Sastojci:
Za puding:
- 1 l mleka
- 1,5 šolje brašna
- 1 šolja šećera
- 3 kašike kakaoa
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašika putera
Još:
- 1 kesica šlaga
- 1 čaša hladnog mleka
- oko 2 šolje kokosa
Priprema:
Kakao, brašno i šećer pomešajte, a zatim sipajte i mleko i sve dobro sjedinite. Kuvajte, uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne, pa sklonite sa šporeta. Dodajte vanilin šećer i puter i mešajte dok se sve ne sjedini. Pleh lepo obložite providnom folijom i bogato pospite kokosom. Sipajte čokoladni fil i poravnajte. Ohladite na sobnoj temperaturi, pa stavite u frižider da se stegne. Šlag umutite sa mlekom, pa premažite preko. Isecite kocke, pa pospite kokosom. Možete da složite dva kolača jedan na drugi da dobijete veći komad.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.