Sultan sarme su čuveni turski specijalitet čija priprema nije teška, ali je malo pipava. Kolač je mekan i nežan, pa kada dođe do rolanja bude malo nezgodno. Umesto toga isecite ga na kocke i uspeće vam iz prvog pokušaja. Fantastičan spoj kokosa i čokolade je neodoljiv, a zbog svog predivnog izgleda možete da ga služite i na svečanoj trpezi.
Sastojci:
Za puding:
- 1 l mleka
- 1,5 šolje brašna
- 1 šolja šećera
- 3 kašike kakaoa
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašika putera
Još:
- 1 kesica šlaga
- 1 čaša hladnog mleka
- oko 2 šolje kokosa
Priprema:
Kakao, brašno i šećer pomešajte, a zatim sipajte i mleko i sve dobro sjedinite. Kuvajte, uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne, pa sklonite sa šporeta. Dodajte vanilin šećer i puter i mešajte dok se sve ne sjedini. Pleh lepo obložite providnom folijom i bogato pospite kokosom. Sipajte čokoladni fil i poravnajte. Ohladite na sobnoj temperaturi, pa stavite u frižider da se stegne. Šlag umutite sa mlekom, pa premažite preko. Isecite kocke, pa pospite kokosom. Možete da složite dva kolača jedan na drugi da dobijete veći komad.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem