Sultan sarme su čuveni turski specijalitet čija priprema nije teška, ali je malo pipava. Kolač je mekan i nežan, pa kada dođe do rolanja bude malo nezgodno. Umesto toga isecite ga na kocke i uspeće vam iz prvog pokušaja. Fantastičan spoj kokosa i čokolade je neodoljiv, a zbog svog predivnog izgleda možete da ga služite i na svečanoj trpezi. 

Sastojci:

Za puding:

  • 1 l mleka
  • 1,5 šolje brašna
  • 1 šolja šećera
  • 3 kašike kakaoa
  • 1 kesica vanilin šećera 
  • 1 kašika putera

Još:

  • 1 kesica šlaga 
  • 1 čaša hladnog mleka
  • oko 2 šolje kokosa

Priprema:

Kakao, brašno i šećer pomešajte, a zatim sipajte i mleko i sve dobro sjedinite. Kuvajte, uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne, pa sklonite sa šporeta. Dodajte vanilin šećer i puter i mešajte dok se sve ne sjedini. Pleh lepo obložite providnom folijom i bogato pospite kokosom. Sipajte čokoladni fil i poravnajte. Ohladite na sobnoj temperaturi, pa stavite u frižider da se stegne. Šlag umutite sa mlekom, pa premažite preko. Isecite kocke, pa pospite kokosom. Možete da složite dva kolača jedan na drugi da dobijete veći komad. 

Izvor: Stvar ukusa