Brauni je poznat američki kolač čiju mekanu i čokoladnu koru svi obožavaju. Sada napravite novu verziju tako što ćete već sočan biskvit premazati šlagom, a zatim i preliti čokoladnom glazurom. Svaki zalogaj je pravo zadovoljstvo i svi će tražiti parče više. Ne sadrži jaja i brzo se pravi, pa su brauni kocke odlične kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pravljenje.
Sastojci:
- 100 g čokolade
- 100 g putera
- 40 g brašna
- 2 kašičice kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- 30-40 ml toplog mleka
- 200 ml slatke pavlake
- 40 g šećera u prahu
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 100 g slatke pavlake
Priprema:
Otopite puter i čokoladu, pa dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Lepo sjedinite, pa dodajte mleko i promešajte. Sipajte u posudu koju ste obložili pek papirom, pa pecite dok ne bude gotova oko 10-15 minuta (znaćete ako probodete čačkalicu i ona izađe suva). Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa razmažite preko kore. Zatim otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko i ostavite da se stegne u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus