Brauni je poznat američki kolač čiju mekanu i čokoladnu koru svi obožavaju. Sada napravite novu verziju tako što ćete već sočan biskvit premazati šlagom, a zatim i preliti čokoladnom glazurom. Svaki zalogaj je pravo zadovoljstvo i svi će tražiti parče više. Ne sadrži jaja i brzo se pravi, pa su brauni kocke odlične kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pravljenje.
Sastojci:
- 100 g čokolade
- 100 g putera
- 40 g brašna
- 2 kašičice kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- 30-40 ml toplog mleka
- 200 ml slatke pavlake
- 40 g šećera u prahu
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 100 g slatke pavlake
Priprema:
Otopite puter i čokoladu, pa dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Lepo sjedinite, pa dodajte mleko i promešajte. Sipajte u posudu koju ste obložili pek papirom, pa pecite dok ne bude gotova oko 10-15 minuta (znaćete ako probodete čačkalicu i ona izađe suva). Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa razmažite preko kore. Zatim otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko i ostavite da se stegne u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom