Dijetalni desert bez šećera, i bez brašna. Kombinacija ukusa jabuke, pomorandže i cimeta je nešto neverovatno. Testo će biti sipkavo, hrskavo ukoliko dodate ovsene pahuljice.

Sastojci:

  • 2 jabuke
  • 1 pomorandža
  • 100 g pirinčanog brašna
  • 100 g ovsenih pahuljica
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 kašike meda
  • 3 jajeta
  • 1 kašičica cimeta
  • 60 ml kokosovo ulje 
  • so

Priprema:

Za testo prosejati brašno sa praškom za pecivo. U to sipati cimet, prstohvat soli i ovsene pahuljice pa promešati.

U drugoj posudi sipajte istopljeno kokosovo ulje i dodajte med. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i mutite mikserom. U tu smesu dodajte prethodnu pa izmešajte. 

Jabuke isecite na kockice, dodajte sok od pola pomorandže i koricu. Sada sjedinite jabuke sa testom, dobro izmešajte i sipajte u pleh, obložen pek papirom. Pecite na 180 stepeni dok se odozgo ne pojavi zlatna korica.

Izvor: Stvar ukusa