Dijetalni desert bez šećera, i bez brašna. Kombinacija ukusa jabuke, pomorandže i cimeta je nešto neverovatno. Testo će biti sipkavo, hrskavo ukoliko dodate ovsene pahuljice.
Sastojci:
- 2 jabuke
- 1 pomorandža
- 100 g pirinčanog brašna
- 100 g ovsenih pahuljica
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašike meda
- 3 jajeta
- 1 kašičica cimeta
- 60 ml kokosovo ulje
- so
Priprema:
Za testo prosejati brašno sa praškom za pecivo. U to sipati cimet, prstohvat soli i ovsene pahuljice pa promešati.
U drugoj posudi sipajte istopljeno kokosovo ulje i dodajte med. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i mutite mikserom. U tu smesu dodajte prethodnu pa izmešajte.
Jabuke isecite na kockice, dodajte sok od pola pomorandže i koricu. Sada sjedinite jabuke sa testom, dobro izmešajte i sipajte u pleh, obložen pek papirom. Pecite na 180 stepeni dok se odozgo ne pojavi zlatna korica.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom