Dijetalni desert bez šećera, i bez brašna. Kombinacija ukusa jabuke, pomorandže i cimeta je nešto neverovatno. Testo će biti sipkavo, hrskavo ukoliko dodate ovsene pahuljice.
Sastojci:
- 2 jabuke
- 1 pomorandža
- 100 g pirinčanog brašna
- 100 g ovsenih pahuljica
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašike meda
- 3 jajeta
- 1 kašičica cimeta
- 60 ml kokosovo ulje
- so
Priprema:
Za testo prosejati brašno sa praškom za pecivo. U to sipati cimet, prstohvat soli i ovsene pahuljice pa promešati.
U drugoj posudi sipajte istopljeno kokosovo ulje i dodajte med. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i mutite mikserom. U tu smesu dodajte prethodnu pa izmešajte.
Jabuke isecite na kockice, dodajte sok od pola pomorandže i koricu. Sada sjedinite jabuke sa testom, dobro izmešajte i sipajte u pleh, obložen pek papirom. Pecite na 180 stepeni dok se odozgo ne pojavi zlatna korica.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus