Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA SPREČITE DA JABUKA POCRNI: 2 prosta trika koja ne koštaju ništa, a voće će izgledati kao da ste ga tek isekli

Autor Sanja Belinić

Postoji lako rešenje ako vam jabuke pocrne nakon što ih isečete.

 Kako da isečena jabuka ne pocrni Izvor: Shutterstock

Jabuke spadaju među najjeftinije voće, i često se koriste i za kolače, ali i za voćne salate ili banana split. Nekada ih ljudi i seku i grickaju samo. Ali, ako malo duže stoje dešava se da potamne. Takve i nisu nešto privlačne za jelo, ali i to može da se popravi. Postoje 2 laka i brza trika koja će sprečiti da popularno voće dobije tamnu boju. 

Možda će vas zanimati

Prvi i lakši trik je vrlo jednostavan. Kada jabuku isečete na kriške, ako je nećete odmah koristiti, pričvrstite je nekom trakom. 

Drugi trik zahteva malo više posla, ali ništa preterano. Sve što treba da uradite je da pomešate vodu sa limunovim sokom i da svaku krišku jabuke umočite u dobijenu tečnosta, a nakon toga je osušite ubrusom

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti