Jabuke spadaju među najjeftinije voće, i često se koriste i za kolače, ali i za voćne salate ili banana split. Nekada ih ljudi i seku i grickaju samo. Ali, ako malo duže stoje dešava se da potamne. Takve i nisu nešto privlačne za jelo, ali i to može da se popravi. Postoje 2 laka i brza trika koja će sprečiti da popularno voće dobije tamnu boju.
Prvi i lakši trik je vrlo jednostavan. Kada jabuku isečete na kriške, ako je nećete odmah koristiti, pričvrstite je nekom trakom.
Drugi trik zahteva malo više posla, ali ništa preterano. Sve što treba da uradite je da pomešate vodu sa limunovim sokom i da svaku krišku jabuke umočite u dobijenu tečnosta, a nakon toga je osušite ubrusom.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom