Jabuke spadaju među najjeftinije voće, i često se koriste i za kolače, ali i za voćne salate ili banana split. Nekada ih ljudi i seku i grickaju samo. Ali, ako malo duže stoje dešava se da potamne. Takve i nisu nešto privlačne za jelo, ali i to može da se popravi. Postoje 2 laka i brza trika koja će sprečiti da popularno voće dobije tamnu boju.
Prvi i lakši trik je vrlo jednostavan. Kada jabuku isečete na kriške, ako je nećete odmah koristiti, pričvrstite je nekom trakom.
Drugi trik zahteva malo više posla, ali ništa preterano. Sve što treba da uradite je da pomešate vodu sa limunovim sokom i da svaku krišku jabuke umočite u dobijenu tečnosta, a nakon toga je osušite ubrusom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus