Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NE BACAJTE PETELJKE OD PAPRIKA: Saznajte zašto ih neke domaćice ubacuju u jelo - iznenadićete se

Autor Sanja Belinić

Da li znate da je dobro da sačuvate peteljke od paprika?

 Zašto se ne bacaju peteljke od paprika Izvor: Shutterstock

Od paprike možete da napravite razna jela, npr. da ih napunite, da ih dodate u bećarac, a svi najviše vole kada se ispeku ili se od njih napravi ajvar. Leti je sezona ovog ukusnog povrća, ali zimi su one skuplje i nisu tako često na meniju. Pametni i ekonomični kuvari su smislili kako da ukus paprike bude u svim jelima.

Umesto da peteljke od paprika bacate kada ih čistite vi ih spremite u kesu i stavite u zamrzivač. Da biste zimi obogatili svako jelo, izvadite peteljke iz zamrzivača i ubacite ih u hranu koju spremate. Koriste se kao začin. Mogu se dodati u supu, variva, meso...

Iz gotovog jela obavezno izvadite peteljke i bacite. Bilo koji obrok pripremljen od ovako neobičnog začina biće mnogo ukusniji i aromatičniji.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti