Kada vam je potrebna jednostavna, a raskošna torta za dečiji rođendan koja će se svima dopasti onda neka vaš izbor bude upravo ova. Niko neće odolite, a tražiće se i parče više. Delovaće kao da ste proveli sate pripremajući je, a zapravo keks torta je vrlo jednostavna. Samo je nafilujte pudingom, poređajte banane i na kraju prelijte čokoladnom glazurom. Efektna i ukusna, može da se jede i posle ručka ili kada vam dođu gosti.
Sastojci:
- 500 g keksa
- 400 g banana
- 200 g nutele
Za fil:
- 80 g pudinga od vanile
- 200 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 1 l mleka
- 250 g krem sira
- 300 ml slatke pavlake
- 100 g lešnika
- 2 kašike vode
Za glazuru:
- 200 g čokolade
- 20 ml mleka
- 20 ml ulja
Priprema:
Keks umočite u mleko, pa poređajte u kalup. Premažite nutelom i poređajte još jedan sloj keksa. Šećer (150 g), vanilin šećer i puding pomešajte, pa sipajte mleko i promešajte tako da razbijete sve grudvice. Kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa šporeta, pa pokrijte i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. U međuvremenu, u manju šerpu sipajte lešnike i dodajte vodu i šećer (50 g). Kada se karamelizuju stavite ih na pek papir i ostavite da se ohlade. Puding malo umutite, pa mu dodajte umućenu slatku pavlaku, krem sir i lešnike koje ste usitnili u blenderu. Sve dobro sjedinite mikserom. Pola fila sipajte preko keksa, pa poređajte banane isečene na debele kolutove, pa preko još jedan sloj fila. Stavite u frižider sat vremena. Zatim istopite čokoladu sa mlekom i uljem, pa prelijte kolač. Ako želite da napravite neobičnu šaru, stavite pucketajuću foliju preko i vratite u frižider da se stegne. Uklonite foliju i secite kolač.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno