Torte sa piškotama su omiljene svim domaćicama, jer se brzo prave, ne peku se, što je posebno značajno kada su vrućine. Dobre su i za rođendane, proslave jer uvek možete kombinovati filove i voće po želji, tako da nema bojazni da se nekome neće dopasti.
Sastojci:
- 200 g piškota
- mleko za umakanje piškota
- 50 g šećera
- 30 g kakaoa
- 30 g kukuruznog skroba
- 350 ml mleka
- 1 kašika nutele
- rendana čokolada za ukrašavanje
Priprema:
Okrugli kalup prečnika 22cm obložite natopljenim piškotama, ali ih ređajte ne naličjem u kalup, već stranom, kako bi stalo više. U šerpici pomešajte šećer, kako i skrob. Dodajte mleko, promešajte da nema grudvica pa stavite na ringlu, uz stalno mešanje žicom dok se ne zgusne. U vruć fil umešajte nutelu. Sipajte fil preko piškota, pa preko kalupa stavite providnu foliju i odložite u frižider na 1 sat. Nakon toga izvadite tortu iz frižidera, skinite obruč i pospite rendanom čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Originalna italijanska pasta sa rendanim jajima
Pesto od graška po receptu Džejmija Olivera
Pileći file na firentinski način