Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMAĆE ŠTRUDLICE SA PEKMEZOM: Od prhkog testa sa mašću, podsećaju na detinjstvo i bakinu kuhinju

Autor Marija Brčić

Domaće štrudlice sa pekmezom po ovom jednostavnom receptu oduševiće sve vaše ukućane.

 Domaće štrudlice sa džemom Izvor: Shutterstock

Domaće štrudlice od prhkog testa sa džemom nekad su bile neizostavne na svakoj trpezi, a danas se domaćice u nedostatku vremena odlučuju za one kupovne. Ništa ne može da zameni ukus i miris domaćeg testa koji sami napravite, a priprema ne iziskuje previše truda.

Tope se u ustima sa svakim zalogajem, a dok ih budete pekli zamirisaće cela kuća.

Sastojci:

Za testo:

  • 500 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 100 g masti
  • 200 g kisele pavlake

Za nadev:

  • pekmez po ukusu

Možda će vas zanimati

Priprema:

U dubljoj činiji pomešajte brašno, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo. Dodajte kiselu pavlaku i mast, pa zamesite prhko testo koje ne treba da bude previše tvrdo. Razvucite ga oklagijom na dimenziju 40x40, pa ga podelite na 10 jednakih delova. Na svaku od njih u jedan kraj namažite malo pekmeza. Preklopite ih na pola, pa prstima lagano pritisnite ivice da se testo zalepi i da vam nadev ne iscuri u toku pečenja. Prebacite ih na pleh za pečenje obložen pek papirom, i pecite u prethodno zarejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta ili dok ne dobiju zlatastu koricu. Kada se prohlade po želji ih pre služenja pospite šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti