Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POHOVANI SLADOLED OD VANILE: Uz jednostavne cake uspeće iz prve, a nećete se zaustaviti samo na jednoj kugli

Autor Marija Brčić

Napravite pohovani sladoled kao iz najboljeg restorana.

 Pohovani sladoled od vanile Izvor: Printscreen/YT/ Hebbars Kitchen

Poslednjih godina pohovani sladoled postao je hit u svetu, ali i kod nas, a mnogi se pitaju kako se ova neobična poslastica pravi. Trik je da sladoled bude duboko smrznut, da ga brzo uvaljate u smesu za pohovanje, a potom spustite u vrelo ulje da dobije hrskavu, lepo pečenu koricu.

Iako zvuči previše komplikovano zapravo nije, samo je potrebno da pažljivo ispratite korake, a ukoliko ih budete pravili sa ostalim članovima porodice sjajna zabava je zagarantovana.

Sastojci:

  • 500 g sladoleda od vanile
  • 200 g kukuruznih pahuljica
  • 1 kašičica cimeta
  • 3 belanca
  • ulje za prženje

Možda će vas zanimati

Priprema:

Velikom kašikom ili lopaticom izvadite loptice od sladoleda (oko 7 komada), ali da budu malo veće od standardnih, i poređajte ih na tanjir obložen pek papirom. Vratite ih u zamrživać na sat vremena. Kukuruzne pahuljice izdrobite što sitnije možete, najbolje u blenderu, pa ih pomešajte sa cimetom. U posebnoj posudi ulupajte belanca ručno, tako da postanu penasta. Kugle prvo uvaljajte u belanca, a zatim u pahuljice, da budu dobro obložene sa svih strana. Vratite ih ponovo u zamrzivač na 3 sata da se u potpunosti zelede. U dubokoj šerpi zagrejte ulje da bude vrelo, pa pržite po dve kugle, nekoliko sekundi dok ne dobiju zlatnu koricu. Vadite ih na papirni ubrus da se ocede od viška ulja i poslužite ih odmah nakon pripreme. Možete da ih ukrasite sa malo šlaga ili prelivom po želji.

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti