Kinder čokoladica je mnogima omiljena, a posebno je obožavaju deca. Ukoliko želite da pripremite poslasticu koji će biti malo drugačiji, a imati prepoznatljiv ukus ovog slatkiša, onda je ovaj recept idealan za vas.

Veoma lako se pravi, nema pečenja, a svi će sigurno tražiti parče više.

Sastojci:

Za koru:

  • 250 g mlevenog keksa
  • 100 g rastoplejnog putera

Za fil:

  • 500 g krem sira
  • 150 g kinder čokolade
  • 100 g šećera u prahu

Za preliv:

  • 200 g kinder čokolade
  • 100 ml slatke pavlake

Priprema:

Mleveni keks pomešajte sa puterom da dobijete kompaktnu smesu, od koje ćete potom formirati koru u kalupu dimenzija 20x20 cm. Za fil rastopite kinder čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj, dodajte krem sir i šećer u prahu, pa sve umutite mikserom da dobijete fini krem. Sipajte ga preko kore i ravnomerno rasporedite. Za preliv čokoladu zajedno sa slatkom pavlakom zagrevajte na umerenoj vatri dok ne dobijete kompaktnu smesu, a potom je prelijte preko kolača i špatulicom lepo poravnajte. Ostavite u frižideru da se stegne na minimum tri sata, a potom secite na kocke i služite. Ukoliko želite možete ih ukrasiti sa nekoliko štanglica kinder čokolade.

Kinder kolač bez pečenja instagram/fitwafflekitchen

Izvor: Stvar ukusa