Ljubitelji kitkat čokoladice oduševiće se ovom poslasticom. Sadrži svima omiljene sastojke, a to su nutela, plazma i čuvene čokoladice sa keksom. I ako priprema deluje komplikovano, vrlo je jednostavno. Najviše vremena vam oduzima čekanje da se ohladi, ali isplati se, jer na kraju dobijte tortu kojoj niko ne može da odoli. 

Sastojci:

  • 26 kitkat čokoladica 
  • 200 g mlevenog plazma keksa 
  • 100 g nutele 
  • 200 g maskarpone sira 
  • 3 banane 
  • 400 ml slatke pavlake 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • 150 g šećera u prahu

Za glazuru: 

  • 150 g čokolade
  • 20 ml ulja

Priprema:

Poređajte kitkat čokoladicu uspravno u kalup prečnika 23 cm. Pomešajte mlevenu plazmu i nutelu, pa sipajte na dno kalupa i dobro utisnite. Stavite u frižider na pola sata. Isecite krupnije komade banane i poređajte uspravno. Maskarpone umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte slatku pavlaku. Sjedinite mikserom i sipajte preko banana. Lepo poravnajte i stavite u frižider pola sata. Čokoladu otopite sa uljem, pa sipajte preko fila. Ostavite da se stegne, pa ukrasite kitkat čokoladicama i jagodama. 

Izvor: Stvar ukusa