Ljubitelji kitkat čokoladice oduševiće se ovom poslasticom. Sadrži svima omiljene sastojke, a to su nutela, plazma i čuvene čokoladice sa keksom. I ako priprema deluje komplikovano, vrlo je jednostavno. Najviše vremena vam oduzima čekanje da se ohladi, ali isplati se, jer na kraju dobijte tortu kojoj niko ne može da odoli.
Sastojci:
- 26 kitkat čokoladica
- 200 g mlevenog plazma keksa
- 100 g nutele
- 200 g maskarpone sira
- 3 banane
- 400 ml slatke pavlake
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 150 g šećera u prahu
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 20 ml ulja
Priprema:
Poređajte kitkat čokoladicu uspravno u kalup prečnika 23 cm. Pomešajte mlevenu plazmu i nutelu, pa sipajte na dno kalupa i dobro utisnite. Stavite u frižider na pola sata. Isecite krupnije komade banane i poređajte uspravno. Maskarpone umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte slatku pavlaku. Sjedinite mikserom i sipajte preko banana. Lepo poravnajte i stavite u frižider pola sata. Čokoladu otopite sa uljem, pa sipajte preko fila. Ostavite da se stegne, pa ukrasite kitkat čokoladicama i jagodama.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno