Najpoznatiji italijanski desert tiramisu, pravljen od piškota i bogatog krema od maskarpone sira dobio je novu, laganiju verziju, bez jaja i sa slasnim kiselkastim malinama.

Pravi se veoma lako sastojke samo treba da poređate u činiju i da imate dovoljno strpljenja da sačekate da se stegne.

Sastojci:

Za beli fil:

  • 250 g maskarpone sira
  • 400 g grčkog jogurta
  • 200 g bele čokolade
  • 50 g šećera u prahu
  • 250 ml slatke pavlake

Za krem od malina:

  • 500 g malina
  • 1 kašika limunovog soka
  • 50 g šećera u prahu

I još: 

  • 400 g piškota
  • 50 g kakao praha
  • 100 ml mleka

Priprema:

Mikserom umutite maskarpone i grčki jogurt, a zatim dodajte rastopljenu belu čokoladu. Lagano sipajte šećer u prahu i slatku pavlaku, sve vreme muteći dok ne dobijete gust šlag. U blender stavite maline, limunov sok i šećer u prahu, pa izblendirajte sve sastojke. U pleh ili vatrostalnu činiju na dno poređajte piškote koje ste prethodno umočili u malo mleka . Polovinu fila od maskarpone sira i jogurta premažite preko piškota, a zatim sipajte sav preostali krem od malina. Poređajte piškote i premažite ih sa drugom polovinom fila. Kolač pospite kakao prahom i ukrasite po želji sa nekoliko malina. Ostavite ga u frižideru najmanje 4 sata. Tiramisu isecite na kocke željene veličine i uživajte.

Izvor: Stvar ukusa