Ovaj recept je samo jedna od varijanti fantastičnog čizkejk kolača. Kremaste poslastice sa jagodama se veoma brzo priprema i sigurni smo da će vam svi tražiti parče više. 

Nema pečenja, nema kuvanja - samo mikser i vaše spretne ruke i malo strpljena da sačekate da se kolač stegne.

Sastojci:

  • 350 g mlevenog keksa
  • 180 g putera

Za fil:

  • 350 g jagoda
  • 600 ml slatke pavlake
  • 500 g neutralnog sira
  • 180 g šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 12 g želatina

Za ukrašavanje:

  • malo slatke pavlake
  • nekoliko svežih jagoda

Priprema:

Mleveni keks pomešajte sa otopljenim puterom i sjedinite tako da dobijete kompaktnu smesu. U okrugli kalup za kolače prečnika 26 cm formirajte koru i lepo je poravnajte. Jagode operite i izblendirajte, ili ih dobro izgnječite viljuškom da dobijete pire. Slatku pavlaku umutite da dobijete čvrst šlag, pa dodajte neutralni sir, šećer u prahu i ekstrakt vanile, pa ponovo sve sjedinite mikserom. Želatin rastvorite po upustvu sa kesice, pa dodajte u fil. Ispasirane jagode dodajte u smesu od pavlake i sira, pa sve lepo sjedinite. Ravnomerno rasporedite preko kore i ostavite u frižideru da se stegne, najbolje preko noći. Dekorišite po želji sa malo slatke pavlake i jagodama, a kako ceo postupak pripreme izgleda pogledajte u videu u nastavku teksta.

Jednostavan čizkejk od jagoda instagram/fitwafflekitchen

Izvor: Stvar ukusa