Ovaj recept je samo jedna od varijanti fantastičnog čizkejk kolača. Kremaste poslastice sa jagodama se veoma brzo priprema i sigurni smo da će vam svi tražiti parče više.
Nema pečenja, nema kuvanja - samo mikser i vaše spretne ruke i malo strpljena da sačekate da se kolač stegne.
Sastojci:
- 350 g mlevenog keksa
- 180 g putera
Za fil:
- 350 g jagoda
- 600 ml slatke pavlake
- 500 g neutralnog sira
- 180 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 12 g želatina
Za ukrašavanje:
- malo slatke pavlake
- nekoliko svežih jagoda
Priprema:
Mleveni keks pomešajte sa otopljenim puterom i sjedinite tako da dobijete kompaktnu smesu. U okrugli kalup za kolače prečnika 26 cm formirajte koru i lepo je poravnajte. Jagode operite i izblendirajte, ili ih dobro izgnječite viljuškom da dobijete pire. Slatku pavlaku umutite da dobijete čvrst šlag, pa dodajte neutralni sir, šećer u prahu i ekstrakt vanile, pa ponovo sve sjedinite mikserom. Želatin rastvorite po upustvu sa kesice, pa dodajte u fil. Ispasirane jagode dodajte u smesu od pavlake i sira, pa sve lepo sjedinite. Ravnomerno rasporedite preko kore i ostavite u frižideru da se stegne, najbolje preko noći. Dekorišite po želji sa malo slatke pavlake i jagodama, a kako ceo postupak pripreme izgleda pogledajte u videu u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus