Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZALEĐENI ČIZKEJK KOJI MOŽE DA STOJI I DO 3 MESECA: Kec u rukavu svake domaćice kada je iznenade gosti

Autor Sanja Belinić

Kada vam se jede nešto slatko, onda je zaleđeni čizkejk pravo rešenje.

 Recept za zaleđeni čizkejk Izvor: Shutterstock

Zaleđeni čizkejk je odlična poslastica jer je lagana, a osvežava poput sladoleda. Super je što može da stoji u zamrzivaču i do 3 meseca, pa kada vam dođu iznendani gosti ili vam se jede nešto slatko, a mrzi vas da idete do radnje ili da spremate, sve je već gotovo. Možete da ukrasite ispasiranim voćem koje ste prokuvali sa šećerom i želatinom, a možete da poređate odozogo samo sezonsko voće, a super je i istopljena čokolada. Uživajte!

Pročitajte i kako da napravite jeftin domaći maskarpone

Sastojci:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 60 g putera
  • 1 kašičica šećera

Za fil:

  • 250 ml slatke pavlake 
  • 450 g maskarpone sira (može i krem sir)
  • 120 g kisele pavlake 
  • 120 g šećera u prahu
  • 1,5 kašika ekstrakta vanile
  • 1 kašika soka od limuna 
  • 1/2 kašičice soli

Možda će vas zanimati

Priprema:

U mleveni keks dodajte šećer i istopljeni puter. Dobro sjedinite, pa sipajte u kalup prečnika 22 cm. Lepo utisnite. Stavite u zamrzivač na 15 minuta. Krem sir pomešajte sa šećerom u prahu, vanilom, limunovim sokom i dodajte so. Sve dobro sjedinite, pa dodajte umućenu slatku pavlaku. Možete u smesu da dodate seckano voće ako želite. Sipajte preko keksa. Lepo poravnajte. Kolač stavite u zamrzivač preko noći.

Pre posluživanja ostavite čizkejk 5 minuta na sobnoj temperaturi, pa nožem koji ste umočili u vruću vodu pređite oko kolača i prema želji ukrasite voćem, kompotom, sirupima…

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti