Zaleđeni čizkejk je odlična poslastica jer je lagana, a osvežava poput sladoleda. Super je što može da stoji u zamrzivaču i do 3 meseca, pa kada vam dođu iznendani gosti ili vam se jede nešto slatko, a mrzi vas da idete do radnje ili da spremate, sve je već gotovo. Možete da ukrasite ispasiranim voćem koje ste prokuvali sa šećerom i želatinom, a možete da poređate odozogo samo sezonsko voće, a super je i istopljena čokolada. Uživajte!
Pročitajte i kako da napravite jeftin domaći maskarpone.
Sastojci:
- 200 g mlevenog keksa
- 60 g putera
- 1 kašičica šećera
Za fil:
- 250 ml slatke pavlake
- 450 g maskarpone sira (može i krem sir)
- 120 g kisele pavlake
- 120 g šećera u prahu
- 1,5 kašika ekstrakta vanile
- 1 kašika soka od limuna
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
U mleveni keks dodajte šećer i istopljeni puter. Dobro sjedinite, pa sipajte u kalup prečnika 22 cm. Lepo utisnite. Stavite u zamrzivač na 15 minuta. Krem sir pomešajte sa šećerom u prahu, vanilom, limunovim sokom i dodajte so. Sve dobro sjedinite, pa dodajte umućenu slatku pavlaku. Možete u smesu da dodate seckano voće ako želite. Sipajte preko keksa. Lepo poravnajte. Kolač stavite u zamrzivač preko noći.
Pre posluživanja ostavite čizkejk 5 minuta na sobnoj temperaturi, pa nožem koji ste umočili u vruću vodu pređite oko kolača i prema želji ukrasite voćem, kompotom, sirupima…
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno