Lagani kolači koji se ne peku su pravi letnji izbor. Kremaste poslastice sa osvežavajućim sastojcima, ulepšaće vam dan, a neće oduzeti puno vremena za pripremu. Predlažemo 3 recepta koja sigurno volite, a ako ih niste probali očaraće vas na prvi zalogaj. I domaći sladoled je dobar izbor kada su napolju vrućine.
KREMASTI KOLAČ BEZ PEČENJA
Sastojci:
- 200 g piškota
- 150 ml kafe
- 250 ml slatke pavlake
- 300 ml mleka
- 100 g šećera u prahu
- 10 g vanilin šećera
- 2 kesice vanila šlag krema
- kakao
Priprema:
Umočite piškote u kafu i poređajte u pleh. Slatku pavlaku, mleko, šećer u prahu i krem sa ukusom vanile pomešajte, pa umutite. Sipajte preko piškota i poravnajte. Možete reckavim kalupom da prošarate kolač. Pospite kakaom i stavite u frižider na minimum 2 sata.
KOLAČ SA JOGURTOM
Sastojci:
- 20 g želatina
- 3 žumanca
- 100 g šećera
- 350 g mleka
- 1 kašičica vanilin šećera
- 300 g grčkog jogurta
- 6-10 ptit ber keksa
Priprema:
Želatin pomešajte sa vodom. Žumanca, šećer i vanilin šećer umutite, pa stavite da se kuva. Sipajte mleko i ostavite da proključa. Sklonite sa šporeta i dodajte nabubreo želatin i promešajte. Zatim stavite grčki jogurt.
Sipajte smesu u posudu 12x20 cm obloženu pek papirom i stavite keks preko. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 3 sata. Okrenite i izvadite iz posude, pa pospite rendanom čokoladom.
OSVEŽAVAJUĆI KOLAČ OD 3 SASTOJKA
Sastojci:
- 100 g šećera
- 1 l soka od višanja
- 120 g kukuruznog skroba
- kokos za ukrašavanje
Priprema:
Stavite šerpu na ringlu, sipajte 5 čaša soka i lagano zagrevajte. Zatim dodajte kukuruzni skrob i mešajte dok se ne istopi. Dodajte i šećer pa zagrevajte dok ne dobijete gustu masu kao za puding. Zatim stavite smesu u kaupe oblika po želji, koje ste prethodno nakvasili vodom. Ostavite da se malo ohladi i stegne. Kada izvadite kolač iz kalupa uvaljajte u kokos i služite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus