Ukusni kolač ponekad ne mora da budu napravljen od mnogo sastojaka, a da li ste znali da jedan takav možete da spremite od samo dva? Recept za kolač od Nutele i jaja ne zahteva previše vremena i veštine, ali pruža bogatstvo ukusa.
Jedino na šta treba da obratite pažnju je da se volumen jaja utrostruči prilikom mućenja, jer u suprotnom vam kolač neće dobro ispasti.
Sastojci:
- 6 jaja
- 300 g nutele
Priprema:
Cela jaja razbijte u dublju činiju, pa ih mutite mikserom na najjačoj brzini oko 10 minuta. Važno je da se volumen jaja utrostruči. Nutelu omekšajte na pari ili ukoliko imate mikrotalasnu pećnicu, stavite je na svega par sekundi da postane tečnija. Prespite je u činiju, pa u nju postepeno dodajte umućena jaja i lagano umešajte u krem. Morate što laganije da mešate da biste zadržali volumen koji ste postigli mućenjem. Rernu zagrejte na 180 C. Smesu za kolač prebacite u nauljen kalup za pečenje, ubacite u rerni i pecite oko 25 minuta. Kada bude gotov ostavite da se skroz ohladi, pa ga secite na kocke i služite. Po želji ga pre služenja pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem