Brauni je američki kolač čija je priprema prosta, a rezultat je sočna i mekana poslastica. Ovo je jeftinija verzija, ali jednako ukusna. Ne sadrži čokoladu i puter, a sve što treba da uradite je da sjedinite sastojke. Površina popularnog kolača se sija zahvaljujući jednostavnom triku. Količinu šećera nemojte da smanjujte, i kada mutite jaja i šećer treba to dobro da uradite da se sav šećer lepo istopi i ovi laki postupci u pripremi učiniće da napravite najsavršeniji slatkiš.
Sastojci:
- 65 g nezaslađenog kakao praha
- 150 g ulja
- 3 srednja jaja
- 300 g šećera
- 85 g višenamenskog brašna
- 3/4 kašičice soli
- 1 kašičica vanile
Priprema:
U jaja dodajte šećer i dobro ih umutite. Zatim dodajte so i vanilu, pa nastavite da mutite. Pomešajte ulje i kakao i dobro sjedinite, pa sipajte u smesu sa jajima. Umutite, pa dodajte brašno i mutite dok smesa ne postane glatka. Kalup obožite pek papirom, pa malo nauljite dno. Sipajte smesu, prošarajte čačkalicom i pecite na 180°C oko 30 minuta. Sačekajte da se potpuno ohladi.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom