Hrskave kore i najkremastiji fil čine krempite jednim od omiljenih kolača. Priprema nije zahtevna, a sada u fil dodajte još jedan sastojak koji će poboljšati već odličnu poslasticu. Taj tajni sastojak koji čuveni kolač čini još boljim je bela čokolada. Uživajte u svakom zalogaju ove neodoljive poslastice, a kako bi kore ispale ovako savršeno hrskave koristite lisnato testo

Sastojci: 

  • lisnato testo
  • 1 l mleka
  • 150 g šećera
  • 3 pudinga od vanile
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 100 g bele čokolade
  • 200 ml zaslađene slatke pavlake 

Priprema:

Isecite lisnato testo na kvadrate, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 200°C oko 25 minuta. U mleko dodajte puding, šećer i skrob i dobro promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta, pa u vreo fil dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Zatim sipajte slatku pavlaku i dobro umutite. Obruč za torte četvrtastog oblika stavite na tacnu koju ste obložili providnom folijom. Poređajte testo, a zatim prelijte fil i poravnajte. Preko opet poređajte testo i ostavite da se ohladi u frižideru sat vremena. Pospite šećerom u prahu. 

Izvor: Stvar ukusa