Jafa keks svi vole, pogotovo ako se od njega prave torte ili kolači. Isprobajte recept za jafa kolač sa kravljim sirom koji toliko osvežava da će vam baš prijati kada su napolju visoke temeprature. Prelepo izgleda, pa možete i da ga poslužite kada su neke proslave. Priprema ne oduzima mnogo vremena i nije komplikovana.
Sastojci:
- 200 g jafa keksa
- 2 jajeta
- 1 žumance
- 250 g kisele pavlake
- 500 g kravljeg sira
- 140 g šećera
- 25 g skroba
- 80 g želea sa ukusom narandže
- 300 ml vode
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 20 ml mleka
- 20 ml ulja
Priprema:
Kalup dimenzija 10x20 cm obložite pek papirom i ivice i dno. Poređajte jafa keks po dnu, a u posudi sjedinite sir sa šećerom i dobro umutite. Jaja i žumance umutite sa kiselom pavlakom, pa dodajte i skrob i dobro promešajte. Obe smese sjedinite. Sipajte preko keksa, pa pecite na 160°C oko 60 minuta. Žele pomešajte sa vodom i kuvajte dok se ne rastopi. Sipajte preko fila, pa stavite u frižider na sat vremena. Čokoladu otopite sa uljem i mlekom, pa sipajte preko želea, a zatim ako želite ukrasite jafom i stavite u frižider na još sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus