Ovo je torta bez pšeničnog brašna i šećera, ali istovremeno ukusna i topi se u ustima.

Svi znaju prednosti ovsene kaše. Ali vrlo malo ljudi zna da ako želite da smršate, možete jesti ne samo ovsene pahuljice, već i ovsene mekinje, jer pomažu u smanjenju apetita i brzom zasićenju, pročišćavanju creva i smanjenju žudnje za slatkom i visokokaloričnom hranom.
Da bi ovsene mekinje donele korist, a ne štetu, ne treba jesti više od 25-30 g proizvoda dnevno. 

Sastojci:

  • 40 g ovsenih mekinja 
  • 1 kašika grčkog jogurta
  • 1 jaje
  • 1 belance
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 kašike putera od kikirikija
  • zaslađivač po ukusu
  • 120 g krem sira

Priprema:

Mekinje sameljite da dobijete strukturu brašna. Dodajte jogurt, jaje i belance i prašak za pecivo pa promešajte žicom sve. Ostavite testo da odstoji 5 minuta. U četvrtasti kalup izlijte smesu i pecite na 150°C oko 15 minuta. Kada je gotova kora isecite je na 4 jednaka kvadrata.

Dok se kora peče pomešajte sir, kikiriki puter i zaslađivač da dobijete fil. Stavite malo fila na tacnu pa zalepite koru, zatim filujte koru, i ređajte do utroška materijala. Na kraju sve obložite filom. Služite odmah.

Izvor: Stvar ukusa