Čokolada, trešnje i kuglica sladoleda su savršen spoj. Ovaj jednostavan recept za sočan brauni s trešnjama spremićete u tren oka. Za najbolji rezultat koristi kvalitetnu čokoladu s 70 posto kakaa.
Priprema je jednostavna, a najviše vremena će vam oduzeti čišćenje trešanja.
Sastojci:
- 130 g maslaca
- 150 g tamne čokolade
- 100 g trešanja
- 60 g oraha
- 225 g šećera
- 60 g kakao praha
- 75 g brašna
- pola kašičice praška za pecivo
- 3 jajeta
Priprema:
Prvo rernu zagrejte na 180 C. Kalup za pečenje od 20 cm obložite papirom za pečenje. Maslac zajedno sa čokoladom otopite na pari, da dobijete ujednačenu smesu. Trešnje očiste od koštica i naseckajte ih na krupnije komade zajedno sa orasima, pa ih dodajte u otopljenu čokoladu. U drugu posudu dodajte šećer, a zatim kakao u prahu, brašno i prašak za pecivo, pa sve lepo promešajte. Zatim smesu sa suvim sastojcima dodajte otopljenoj čokoladi i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Dodajte cela jaja i ponovo sve izmešajte. Smesu sipajte u kalup i ravnomerno rasporedite. Pecite u rerni 15 minuta, a kada se ohladi secite na kocke i služite.
Izvor: Stvar ukusa
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća