Ako volite kombinaciju kokosa i čokolade, ova verzija baunti čokoladica će vam se posebno svideti. Kada zagrizete unutra je još jedan sloj kokosa umočenog u čokoladu. Super su kao posluženje sa slavu ili praznike, a prave se toliko lako, da ne postoji šansa da vam ne uspeju.
Sastojci:
- 200 g rendanog kokosa
- 220 g kondenzovanog mleka
- 100 g bele čokolade
- 250 g crne čokolade
Priprema:
Pomešajte rendani kokos sa kondenzovanim mlekom i otopljenom belom čokoladom. Smesu podelite na 2 dela, veći i manji. U manji dodajte istopljenu crnu čokoladu (50 g). Smesu oblikujte u obliku ćevapa. Od veće količine bele smese uzmite malo i stavite unutra čokoladni ćevap, pa obmotajte belu smesu okolo. Umočite u istopljenu čokoladu (200 g) i ostavite u frižideru pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa