Ovaj kolač dosta podseća na starinsku poslasticu sa višnjama. Umesto voća premažite smesu džemom i zapecite. Mekan kolač kojem će se svi obradovati se pravi zaista lako i brzo, a pečenje zahteva svega pola sata. Poslužite posle ručka uz popodnevnu kafu ili osvežavajuću limunadu

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • prstohvat soli
  • 80 g šećera
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 60 ml ulja
  • 130 g kisele pavlake ili jogurta
  • 220 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • džem
  • kokos

Priprema:

Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom, a zatim dodajte ulje i so. Opet sjedinite mikserom, pa sipajte jogurt ili pavlaku. Umutite. Na kraju dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dobro promešajte špatulom, pa sipajte u posudu dimenzija 23x22 cm koju ste prethodno malo nauljili. Poravnajte i premažite džemom po izboru. Prošarajte čačkalicom i pecite na 180°C oko 35 minuta. Pospite kokosom.

Izvor: Stvar ukusa