Ovaj kolač dosta podseća na starinsku poslasticu sa višnjama. Umesto voća premažite smesu džemom i zapecite. Mekan kolač kojem će se svi obradovati se pravi zaista lako i brzo, a pečenje zahteva svega pola sata. Poslužite posle ručka uz popodnevnu kafu ili osvežavajuću limunadu.
Sastojci:
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 80 g šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- 60 ml ulja
- 130 g kisele pavlake ili jogurta
- 220 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- džem
- kokos
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom, a zatim dodajte ulje i so. Opet sjedinite mikserom, pa sipajte jogurt ili pavlaku. Umutite. Na kraju dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dobro promešajte špatulom, pa sipajte u posudu dimenzija 23x22 cm koju ste prethodno malo nauljili. Poravnajte i premažite džemom po izboru. Prošarajte čačkalicom i pecite na 180°C oko 35 minuta. Pospite kokosom.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Čokoladni kolač za početnike
Grašak s piletinom u paradajz sosu
Kupice od zapečenog pire krompira