Čupavci su starinski kolač koji je nezaobilazan na prazničnoj trpezi, a pravi se tako što mekani biskvit uvaljate u čokoladu, pa u kokos. Sada napravite letnju verziju koja se ne peče i ne oduzima puno vremena, a jednako je ukusna. 

Pročitajte i kako da napravite ledene čupavce na štapiću

Sastojci: 

  • 1 l mleka
  • 180 g šećera 
  • 60 g kakaoa 
  • 160 g griza
  • 5 g vanilin šećera 
  • 60 g kokosa 

Priprema:

U mleko dodajte šećer, kakao i griz. Dobro sjedinite, i kuvajte dok se ne zgusne, uz konstatno mešanje. Pred kraj dodajte vanilin šećer. Opet promešajte i sklonite sa šporeta. Vatrostalnu posudu pokvasite vodom, i ivice i dno, pa sipajte smesu i lepo poravnajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru 2 sata. Izvadite iz posude i isecite na kocke, pa uvaljajte u kokos. 

Izvor: Stvar ukusa