Čupavci su starinski kolač koji je nezaobilazan na prazničnoj trpezi, a pravi se tako što mekani biskvit uvaljate u čokoladu, pa u kokos. Sada napravite letnju verziju koja se ne peče i ne oduzima puno vremena, a jednako je ukusna.
Pročitajte i kako da napravite ledene čupavce na štapiću.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 180 g šećera
- 60 g kakaoa
- 160 g griza
- 5 g vanilin šećera
- 60 g kokosa
Priprema:
U mleko dodajte šećer, kakao i griz. Dobro sjedinite, i kuvajte dok se ne zgusne, uz konstatno mešanje. Pred kraj dodajte vanilin šećer. Opet promešajte i sklonite sa šporeta. Vatrostalnu posudu pokvasite vodom, i ivice i dno, pa sipajte smesu i lepo poravnajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru 2 sata. Izvadite iz posude i isecite na kocke, pa uvaljajte u kokos.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno