Čupavci su starinski kolač koji je nezaobilazan na prazničnoj trpezi, a pravi se tako što mekani biskvit uvaljate u čokoladu, pa u kokos. Sada napravite letnju verziju koja se ne peče i ne oduzima puno vremena, a jednako je ukusna.
Pročitajte i kako da napravite ledene čupavce na štapiću.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 180 g šećera
- 60 g kakaoa
- 160 g griza
- 5 g vanilin šećera
- 60 g kokosa
Priprema:
U mleko dodajte šećer, kakao i griz. Dobro sjedinite, i kuvajte dok se ne zgusne, uz konstatno mešanje. Pred kraj dodajte vanilin šećer. Opet promešajte i sklonite sa šporeta. Vatrostalnu posudu pokvasite vodom, i ivice i dno, pa sipajte smesu i lepo poravnajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru 2 sata. Izvadite iz posude i isecite na kocke, pa uvaljajte u kokos.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus