Ako volite čupavce napravite letnju verziju koja se ne peče.

Čupavci su starinski kolač koji je nezaobilazan na prazničnoj trpezi, a pravi se tako što mekani biskvit uvaljate u čokoladu, pa u kokos. Sada napravite letnju verziju koja se ne peče i ne oduzima puno vremena, a jednako je ukusna.
Pročitajte i kako da napravite ledene čupavce na štapiću.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 180 g šećera
- 60 g kakaoa
- 160 g griza
- 5 g vanilin šećera
- 60 g kokosa
Priprema:
U mleko dodajte šećer, kakao i griz. Dobro sjedinite, i kuvajte dok se ne zgusne, uz konstatno mešanje. Pred kraj dodajte vanilin šećer. Opet promešajte i sklonite sa šporeta. Vatrostalnu posudu pokvasite vodom, i ivice i dno, pa sipajte smesu i lepo poravnajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru 2 sata. Izvadite iz posude i isecite na kocke, pa uvaljajte u kokos.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.